Makupari: Arthur Metz Grand Cru Altenberg de Bergbieten Riesling ja herkullinen tarte flambée
Tarte flambéen ohut ja rapea pohja tehdään kohottamattomasta taikinasta ja täytteet, joihin perinteisesti kuuluvat pekoni, paikalliset juustot, sienet ja sipuli, levitetään créme fraîchen päälle. Tarte flambéen kanssa sopii tietysti nauttia Alsacen alueen viiniä ja Arthur Metzin Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten on loistava valinta!
Valkoviiniin käytetyt riesling -rypäleet tulevat Alsacen pohjoisimmissa osissa sijaitsevalta 29 hehtaarin kokoiselta Altenberg de Bergbietenin Grand Cru-tarhalta. Tämä huippuluokan riesling on tyyliltään kuiva, ryhdikkään hapokas ja mineraalinen ja sen aromeissa voi aistia kypsää persikkaa, raikasta sitruksisuutta, hentoa kukkaisuutta sekä aavistuksen petrolisuutta.
Rapu tarte flambée
Ainekset:
Taikina
250 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1,5 dl haaleaa vettä
2 rkl auringonkukkaöljyä
Täyte
250 g crème fraîche
1 punasipuli pieneksi silputtuna
1 valkosipulin kynsi raastettuna
170 g ravunpyrstöjä liemessä, huuhdeltuna
250 g Comté tai Gruyère juustoa raastettuna
kapriksia
Koristeluun
1 luomusitruunan raastettu kuori
tuoretta lehtipersiljaa
1. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, lisää kädenlämpöinen vesi sekä öljy ja sekoita taikinaksi. Siirrä jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hyvin. Kauli kahdeksi ohueksi levyksi, noin 25 x 30 cm.
2. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja aseta taikinalevyt uuninpellille leivinpaperin päälle.
3. Levitä créme fraîche taikinalevyille. Ripottele päälle sipulit, ravut, kaprikset ja juustoraaste.
4. Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja pohja sopivan rapsakka.
5. Koristele raastetulla sitruunankuorella ja lehtipersiljalla.
6. Nauti Arthur Metzin Grand Cru Altenberg de Bergbieten Rieslingin ja vihreän salaatin kanssa.
Enjoy!