4 x viini sushibowlille
1. Riisi
Sushi bowlin maun ydin on maukas, tahmea riisi. Valmista se huolellisesti suhsiriisin keitto-ohjeen mukaan ja mausta riisi riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla.
Vinkki! Kokeileva vaihtaa valkoisen riisin mustaan riisiin tai kvinoaan.
2. Kala
Käytä kaloja ja äyriäisiä monipuolisesti. Lohi toimii aina, mutta kokeile myös tuoretta tonnikalaa, jättikatkaravun pyrstöjä, katkarapuja tai erilaisia mätejä. Kalan ei myöskään aina tarvitse olla raakaa. Marinoi kalakuutiot tai paista niihin maukas pinta seesaminsiemenöljyssä.
3. Vihannekset ja hedelmät
Näyttävyyttä kulhoruokaan saat käyttämällä runsaasti erivärisiä vihanneksia. Mainioita valintoja vihanneshyllyltä ovat retikka, porkkana, kaali, etenkin kauniin värinen punakaali, kurkku, kevätsipuli, retiisi sekä avokado. Leikkele vihannekset eri kokoisiksi ja -näköisiksi paloiksi ja asettele ne sushi bowlin päälle.
Hedelmistä sushi bowlin makumaailmaan istuvat hyvin trooppiset hedelmät, kuten mango, litchi tai pilkullinen pitaija. Viimeistele annos tuoreyrteillä, kuten korianterilla, lehtipersiljalla tai vesikrassilla.
4. Kastike
Annoksen kruunaa maukas kastike. Sushi bowlin kanssa sopii äärettömän hyvin vahvat inkiväärin, valkosipulin ja wasabin maustamat kastikkeet. Perinteinen soija yhdessä wasabin tai inkiväärin kanssa toimii aina. Myös wasabilla maustettu ranskankerma on ihastuttava kalan kaveri. Kokeile myös seesaminsiemenöljystä, limestä ja valkosipulista sekoiteltu kastiketta, joka raikastaa kalan makua. Tulisempien makujen ystävät kokeilevat srirachalla maustettua ranskankerma-, majoneesi- tai jugurttikastiketta sushi bowlin kera.
5. Viimeistely
Sitten vielä viimeinen silaus! Mausta ja koristele sushi bowlin pinta mustilla tai paahdetuilla seesaminsiemenillä, merileväsuikaleilla tai värikkäillä versoilla. Tarjoa sushi bowlin seurana aina pikkelöityä inkivääriä eli garia.
Viinivinkit sushi bowlin kanssa
Ferro 13 Hashtag – eleganttia minimalismia
On lees-meininki komppaa tosi hyvin riisin tärkkelystä ja viini tuo hyvin riisin esiin. Sauvignonin herukkaisuus puhdistaa paletin ja raikastaa sushi bowlin eri makujen välillä. Sushi bowlin suolaiset elementit leikkaavat mustaherukan makeimman hedelmäisyyden ja lopputulos on hienostunut.
Sileni Cellar Selection Pinot Gris - hedelmäisiä aromeja
Pinot Gris -rypäleen hedelmäisyys tuo mukavan parin wasabille. Sushi bowlin kanssa nautittuna viinistä tulee esiin keltaluumu ja mausteisuus sekä hento makeus. Pinot Gris -rypäleen aromikas puoli ja yrttisyys tulee hyvin esiin.
Peter Lehmann Layers White – hillittyä eksotiikkaa ja trooppisuutta
Tämä viini on varma valinta sushi bowlin kanssa. Se sitoo annoksen eri elementtejä hyvin yhteen. Viinissä on juuri sopivasti makeutta. Esiin nouseva päärynän aromi vie ajatukset tropiikkiin.
50° Riesling 2018 hanapakkaus – bowlit ja viinit isommalle jengille
Rieslingin raikas hapokkuus leikkaa kivasti sushi bowlin rasvaisimpia komponentteja, kuten lohta ja avokadoa. Pieni määrä jäännössokeria tasapainottaa kokonaisuutta ja reipas hedelmäisyys pitää viinin tasavahvana maukkaan aterian kanssa.