Erikoisen hyvää pääsiäistä!
Pääsiäisoluesta
Pääsiäinen on olutintoilijalle herkullista aikaa. Sillä on pitkät perinteet myös olutjuhlana, ja pääsiäisolutta nautittiinkin länsi-Euroopan luostareissa jo satoja vuosia sitten. Ja ymmärtäähän sen, kun miettii miten hitaasti aika olisi munkkien paastotessa kulunut ilman. Olut kun ei luojan kiitos ollut kiellettyä paastonkaan aikana.
Pääsiäislammas
Kunnon pääsiäislammas on perinteinen ja Erikoisen hyvä herkku. Sen valmistuksessa on paikallaan kuitenkin huomioida muutama asia. Paisti tai viulu kannattaa marinoida päivä tai pari etukäteen. Marinadiin voi laittaa oliiviöljyä, lorauksen pääsiäisolutta, valkosipulia, yrttejä kuten rosmariinia, oreganoa ja minttua. Paistaessa kannattaa käyttää paistomittaria. Lammas on valmis, kun mittari näyttää paksuimpaan kohtaan työnnettynä 56 astetta. Paistaessa lammasta kannattaa myös valella kahvilla, kermalla ja miksei vaikka Erikoisen hyvällä pääsiäisoluellakin. Kunhan kyytipojaksikin riittää kulaus.