Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Resepti: kahvitrendi maailmalta

Kahvin joukkoon sekoitetaan uusimpien trendien mukaan jännittäviä juttuja: typpeä, voita, öljyä, kananmunaa – nyt myös tonicia.

Espressotonic on ruotsalaisesta kahvila-paahtimo Kopista alkunsa saanut kupliva juoma, joka on kahvinystävien valinta erityisesti kuumina kesäpäivinä. Espressotonic syntyy vahvasta espressosta, esimerkiksi Lavazza Pienaroma -kahvi, raikkaasta tonic-vedestä ja jäistä.

Resepti:

2 shottia (n. 50-60 ml) vahvaa Lavazza Pienaroma -espressoa
1,5 dl Hartwall Tonic Wateria
jäitä

Keitä espresso ja jäähdytä. Täytä lasi jäillä ja kaada tonic niiden päälle. Lisää sen jälkeen espresso. Juoman juju on hitaassa kaatamisessa – espresso ei sekoitu toniciin vaan muodostaa sen päälle tumman kerroksen. Viimeistele lime-viipaleella.