Wine slush on valmistujaisten raikas ja trendikäs jälkiruoka
Wine slush on hurmaava hybridiherkku: jotain jäisen kuohuviinin, marjaisen smoothien ja huvipuistoista tutun jäähilejuoman väliltä. Se on makea kuin jälkiruoka, mutta sen jaksaa silloinkin, kun ei oikeastaan jaksaisi enää mitään. Siis juuri täydellinen valinta esimerkiksi valmistujaisten jälkiruoaksi!
Wine slushin ensimmäiset versiot kehiteltiin 1980-luvulla New Yorkissa, mutta laajemmalle se levisi vasta 2000-luvulle tultaessa.
Tässä reseptissä wine slush on tehty Freixenet Prosecco -kuohuviinistä, mutta hileiseen viinijälkiruokaan sopii myös valko-, puna- tai rosé-viini. Rosé-viinistä sekoitettu slush tunnetaan myös nimellä frosé.
Wine slush on superhelppo valmistaa: tarvitset vain kuohuviiniä, mansikoita, appelsiinia ja sokeria – sekä blenderin että pakastimen. Koska viinisoseen jäätyminen vie muutamia tunteja, wine slushin valmistus kannattaa aloittaa juhlia edeltävänä iltana. Juuri ennen tarjoilua jäätynyt mansikka-appelsiini-viiniseos vain surautetaan sohjoksi, annostellaan ja koristellaan mansikoilla.
Wine slush
8 annosta
valmistusaika 6 h (sis. viinimurskeen jäädyttäminen)
104 kcal / annos
1 plo Freixenet Prosecco Extra Dry -kuohuviiniä (750 ml)
5 dl tuoreita mansikoita (n. 300 g)
½ appelsiinin raastettu kuori
½–1 appelsiinin mehu (n. ½ dl)
3 rkl sokeria
mansikoita koristeluun
Ohje: näin valmistat wine slushin
- Leikkaa mansikoista kannat pois ja halkaise suuret mansikat. Laita ne tehosekoittimeen. Lisää appelsiinin raastettu kuori ja mehu sekä sokeri ja noin 3/4 pulloa Freixenet Proseccoa. Laita tehosekoitin päälle ja anna käydä, kunnes seos on sileää.
- Jaa seos jääpalamuotteihin (voit käyttää lisäksi pieniä pakastusrasioita) ja laita pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi. Pane loput proseccosta jääkaappiin odottamaan.
- Laita jäätynyt kuohuviiniseos tehosekoittimeen ja aja sohjoksi. Jaa sohjo laseihin ja koristele lasit mansikoilla. Tarjoile heti.