Rapeat vichy-letut ja oivaltavat lisukkeet
Paras lettuohje: rapeat Vichy-letut
Kuohkeiden ja pitsireunaisten lettujen salaisuus on Hartwall Vichy Original. Makuelämys kruunataan joko suolaisilla tai makeilla höysteillä. Katso paras lettuohje ja vinkit herkullisiin täytteisiin!
Lettutaikinan juju on Hartwall Vichy Original -kivennäisvesi; mummokin jo tiesi, että Vichy antaa taikinalle upean kuohkeuden ja lettuihin kauniit pitsireunat.
Resepti
Vichy-letut
2 kananmunaa 5 dl Hartwall Vichy Original -kivennäisvettä 2 ½ dl vehnäjauhoja ½ tl suolaa 2 rkl voisulaa + voita paistamiseen
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon Vichy Original. Lisää vehnäjauhot ja suola, sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon voisula. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia jääkaapissa.
Sekoita taikina vielä ennen paistamista. Laita nokare voita kuumalle pannulle ja paista taikinasta isoja lettuja. Parhaimmillaan letut ovat, kun ne tarjoilee suoraan pannulta.
Oivaltavat lisukkeet Vichy-letuille
Vichy-letut sopivat niin suolaisten kuin makeiden täytteiden kanssa nautittaviksi. Voit laittaa lettujen väliin omat lempparit tai kokeilla seuraavia lisukkeita.
Katso ohjeet yrtti-tuorejuustomousseen ja pikkelöityihin kantarelleihin tai valmista kuohuviinimarinoidut marjat yhdessä valkosuklaavaahdon kera!
Resepti
Yrtti-tuorejuustomousse
200 g yrttituorejuustoa 1 dl kuohukermaa 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. tilliä ja ruohosipulia) suolaa ja mustapippuria
Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetki käsivatkaimella.
Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Yhdistä tuorejuusto ja kermavaahto.
Sekoita joukkoon hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Resepti
Pikkelöidyt kantarellit
1 l tuoreita kantarelleja 2 dl vettä 1 dl valkoviinietikkaa ½ dl sokeria 2 laakerinlehteä 5 maustepippuria
Putsaa sienet ja laita ne lasipurkkiin.
Mittaa vesi, valkoviinietikka, sokeri, laakerinlehdet ja maustepippurit kattilaan ja kiehauta.
Kaada liemi kuumana sienten päälle. Sulje kansi ja anna tekeytyä jääkaapissa vuorokauden ajan.
Resepti
Kuohuviinimarinoidut marjat ja valkosuklaavaahto
Kuohuviinimarinoidut marjat
500 g tuoreita marjoja 3 dl Freixenet Prosecco -kuohuviiniä 2 rkl sokeria 1 vaniljatankoValkosuklaavaahto
100 g valkosuklaata 2 dl kuohukermaaSekoita Freixenet Prosecco ja sokeri keskenään ja kaada marjojen päälle. Halkaise vaniljatanko ja laita marjojen joukkoon.
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Valmista valkosuklaavaahto. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Jatka vatkaamista ja valuta valkosuklaa ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon. Laita vaahto jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.