Trendikkäin kuohuviinidrinkki maistuu hibiskuksen kukilta
Hibiskus-kuohuviinidrinkki
Tunnetko jo juomien trendimaun hibiskuksen? Syvänpunaisesta kukasta syntyy tyylikäs kuohuviinidrinkki, joka sopii niin valmistujaisiin, häihin kuin muihin kesän elegantteihin juhliin.
Jos haluat tänä kesänä olla trendien aallonharjalla, mausta kuohuviinidrinkkisi hibiskuksen kukilla. Näyttävä kasvi tunnetaan myös kiinanruusuna, mutta sen syötäviä lajikkeita on käytetty kautta aikojen Lähi-idässä ja Afrikassa teenä ja rohtoina – ja nyt siis myös meillä trendijuomissa ja jopa jäätelöissä.
Hibiskuksesta tekee kiinnostavan sen upea, syvänpunainen väri sekä aromaattisen kukkainen maku. Se on kuin hienostuneempi ja ylellisempi versio meikäläisestä punaviinimarjamehusta. Ruoanlaittoon sopivia hibiskuksen kukkia voi ostaa luontaistuotekaupoista.
Kuohuviinicocktailiin hibiskuksen maun saa kukista keitetyllä siirapilla. Helppo ja nopea juttu: kattilaan vettä, sokeria, hibiskusta sekä vaniljasokeria, ja keitä 10 minuuttia. Juoman täydentää täydellisesti Freixenet Prosecco Extra Dry!
Resepti
Hibiscus-kuohuviinidrinkki: resepti
3 dl vettä 1 ½ dl sokeria ½ dl kuivattuja hibiskuksen kukkia ½ vaniljatanko
Lisäksi
1 plo Freixenet Prosecco Extra Dry -kuohuviiniä (0,75 l)Laita laseihin jäitä. Jaa siirappi laseihin ja kaada kuohuviini päälle. Sekoita varovasti.
Vinkki! Hibiskus-kuohuviinidrinkki maistuu myös ilman jäitä, jolloin se on helpompi tarjottava alkumaljana.