Tässä kauden makein punaviiniglögin resepti: suklaaglögi!
Punaviini ja suklaa on klassinen makuyhdistelmä, jossa intensiiviset aromit komppaavat toisiaan. Ja yhtä hyvin kuin suklaa toimii konvehdin muodossa punaviinilasillisen kanssa, se sopii sulatettuna punaviiniglögiin. Mausta siis seuraava itse tehty punaviiniglögi tummalla suklaalla ja kaakaojauheella.
Tähän punaviiniglögireseptiin kuuluu luonnollisesti punaviiniä ja suklaata, mutta jouluiset glögimaut syntyvät piparkakkumausteesta. Valmista ensin kaakaomainen pohja vedestä, suklaasta, kaakaojauheesta, sokerista ja mausteista. Punaviini lisätään loppuvaiheessa ja sitä ei enää keitetä, vaan kuumennetaan vain höyryävän kuumaksi.
Voit tehdä mukien reunaan herkulliset suklaakoristelut dippaamalla reunat sulaan suklaaseen. Saat kauniita valumia, kun tiputat tasaiseen reunukseen paikoittain lusikankärjellä pienen ylimääräisen suklaatipan, nostat mukin pystyyn ja annat suklaan valua norona alaspäin. Varoitus: suklaareunus saattaa aiheuttaa sympaattiset suklaaviikset juoman nauttijalle!
Suklainen itse tehty punaviiniglögi on aikuiseen makuun sopiva, tumma ja täyteläinen herkuttelujuoma. Vaikka siihen lisätään sokeria, se ei ole erityisen makea. Sokerin määrää voi toki lisätä oman maun mukaan.
Suklaisen punaviiniglögin resepti
4–6 lasillista
15 min
5 dl J.P. Chenet cabernet syrah -punaviiniä
3 dl vettä
¾ dl sokeria
½ dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
25 g tummaa suklaata
1 tl piparkakkumaustetta
Mukien koristeluun
sulaa suklaata
Ohje: Näin valmistat suklaasta itse tehdyn punaviiniglögin
- Koristele mukien tai lasien reunat dippaamalla ne sulatettuun suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa.
- Sekoita vesi, sokeri, kaakao, paloiteltu suklaa ja piparkakkumauste kattilassa. Kuumenna sekoitellen, kunnes kaakao ja suklaa ovat liuenneet veteen.
- Lisää punaviini ja kuumenna vielä höyryäväksi.
- Tarjoa juoma suklaalla koristelluista kupeista.
Vinkki
Suklaa-punaviiniglögin valmistamiseen sopii kevyt, keskitanniininen, marjaisa ja hilloinen punaviini.
Lisää ideoita joulun juomatarjoiluihin:
Parhaat vinkit: näin maustat punaviiniglögin