Resepti: vuohenjuustopiirakka
Juomasuosituksemme vuohenjuustopiirakan kanssa on Lahden Erikois Jouluolut. Se on keskitäyteläinen, tumma ja samettinen lagerolut. Maussa on maltaisuutta, paahteisuutta ja jonkin verran makeutta. Oluen makumaailma taittaa juuri sopivasti piirakan rasvaisuutta.
Vuohenjuustopiirakan ainekset
1 kg sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
75 g voita
1 tl sormisuolaa
1 tl sokeria
1 (600 g) iso lehtitaikinalevy (pakaste)
200 g vuohenjuustoa
2 rkl timjaminlehtiä
½ tl mustapippuria myllystä
Näin valmistat vuohenjuustopiirakan
1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Sulata voi pannulla, lisää sipulit ja anna kuullottua hetki. Lisää suola sekä sokeri ja paista sipuleita pienellä lämmöllä välillä sekoittaen 30-45 minuuttia, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet. Anna sipulien jäähtyä.
2. Kauli sulatettu lehtitaikinalevy suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Pistele pohja haarukalla, jätä noin 2 cm verran taikinan reunaa pistelemättä.
3. Levitä jäähtyneet sipulit pistellylle alueelle ja ripottele päälle timjami. Murenna vuohenjuusto pinnalle ja mausta pippurilla.
4. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Viimeistele piirakka timjamilla.