Resepti: syksyn satokausipizza
Yhdistä esimerkiksi kanttarelleja, savustettua poroa ja punajuurta tai suppilovahveroita ja vuohenjuustoa. Sienien kanssa sopii tomaattikastikkeen sijaan myös ranskankerma, ja tuoreet yrtit kruunaavat kokonaisuuden.
Pizza on helppo ruoka toteuttaa gluteenittomana. Käytä vehnäjauhojen sijaan gluteenittomia jauhoja ja lisää runsaasti oliiviöljyä taikinaan. Voit myös valmistaa pohjan trendikkäästi kukkakaalista.
Täydellinen makupari pizzalle on tietenkin klassisesti olut. Gluteeniton Lapin Kulta Pure on täysmaltainen luomulager, joka sopii kaveriksi gluteenittomalle pizzalle. Raikas lager on valmistettu luomuhumalasta ja suomalaisesta täysmallasohrasta.
Gluteeniton syyspizza
Pohja:
3 ½ dl vettä
2 tl suola
n. 6–7 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl kuivahiivaa
oliiviöljyä
Täytteeksi:
1 dl tomaattikastiketta
Sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
Viipaloitua savuporoa tai -kinkkua
Ohueksi viipaloitua punajuurta
Juustoa (esim. vuohenjuustoa tai mozzarellaa)
Tuoreita yrttejä (esim. oreganoa tai timjamia)
Sekoita suola ja hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon. Lisää vähitellen mukaan jauhot ja vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Lisää öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti.
Nostata taikinaa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat, ja jaa taikina kahteen osaan. Taputtele taikina käsin jauhojen avulla suoraan leivinpaperille.
Levitä pohjien päälle tomaattikastiketta. Lisää puhdistetut ja kevyesti paistetut sienet sekä muut haluamasi täytteet.
Paista pizzoja 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Koristele pizzat ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä.