Resepti: piparkakkutryffelit
Muhkean maukas jouluolut on loistava makupari niin suolaiselle kuin makeallekin syötävälle. Pikkujoulumenun makea herkku on tänä vuonna suklaiset piparkakkutryffelit.
Suklaa ja olut muodostavat hieman yllättävän, mutta toimivan yhdistelmän. Kun pitää mielessä muutaman perussäännön, niin oluen ja suklaan yhdistäminen käy leikiten. Koska suklaassa on paljon rasvaa, siihen kannattaa yhdistää oluita joissa on korkeampi alkoholiprosentti: alkoholi leikkaa suklaan rasvaisuutta ja keventää sitä. Tummien suklaiden kanssa sopii erityisen hienosti tumman paahteinen olut.
Tänä vuonna Varsinais-Suomea hemmotellaan erityisellä jouluoluterällä, sillä täyteläisen paahteista Aura Jouluolutta on saatavilla ainoastaan Turun seudulla. Aura Jouluolut on tumma täyteläinen lager. Sen maku on paahteinen ja makean maltainen, jopa karamellinen. Mausta löytyy myös vivahteita tummasta suklaasta. Piparkakkutryffelien kanssa nämä suklaan vivahteet pääsevät oikeuksiinsa.
Piparkakkutryffelien ainekset
n. 15 kpl
1 1/2 dl taloussuklaata rouhittuna
1 dl tummaa suklaata rouhittuna (85 % kaakaota)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl kaakaojauhetta
1/4 dl tomusokeria
10 ohutta piparkakkua murskattuna
Näin teet piparkakkutryffelit
Sulata suklaat ja sekoita hieman jäähtyneenä tuorejuuston joukkoon. Lisää kaakaojauhe ja tomusokeri. Laita hetkeksi viileään ja pyörittele sitten palloiksi. Viimeistele tryffelit kierittämällä ne piparimuruissa.
Lisää jouluisia herkkuja:
Vuohenjuustopiirakka pikkujouluihin
Mätidippi - helppo ja näyttävä pikkujouluherkku
Jouluinen päärynä-suklaakakku