Resepti: mätidippi
Valmista helppo ja nopea mätidippi
Etsitkö nopeasti valmistuvaa, mutta näyttävää suolaista tarjottavaa? Kokeile mätidippiä!
Helppo ja herkullinen tarjottava joulupöytään, välipäiville tai uuteenvuoteen syntyy maustetusta smetanasta ja mädistä. Sitruuna ja ruohosipuli raikastavat kokonaisuuden. Tarjoile mätidippi sipsien, ruislastujen ja yhteen sopivan Blitz Riesling -valkoviinin kanssa.
Vinkki! Voit myös tehdä valmiita suupaloja lusikoimalla dippiä maustamattomien ruissipsien päälle. Lisää tässäkin tapauksessa mäti vasta viimeisenä dipin päälle.
Resepti
Mätidippi
Neljälle
400 g smetanaa 1 sitruunan kuori raastettuna 1/2 sitruunan menu 1/2 ruukku ruohosipulia hienonnettuna punasipuli mustapippuria myllystä 100 g savustettua kirjolohenmätiä perunalastuja tai ruislastuja tarjoiluunSiirrä smetana purkista kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuori, ruohosipuli ja pippuri. Sekoita.
Annostele pinnalle mäti ja pieneksi pilkottua punasipulia oman maun mukaan.
Tarjoa dippi peruna- tai ruislastujen ja valkoviinin kanssa.
Kata pikkujoulujuomaksi pirteän hedelmäinen Blitz Riesling
Pirteä ja puolikuiva Blitz Riesling on varmasti monille tuttu viini – se löytyykin lähestulkoon maamme jokaisen Alkon hyllyltä. Viinin jäännössokeri (17 g/l) ja napakka hapokkuus muodostavat tasapainon, jota tuottaja kutsuu nimellä Blitz eli suomeksi salama. Blitz Riesling on oiva seurustelujuoma, jonka sitruksinen makumaailma on täydellinen pari mätidipille!
Blitz Riesling on saatavilla myös kätevässä hanapakkauksessa sekä alkoholittomana vaihtoehtona.