Resepti: mangoiset grillivartaat possusta
NEIPA eli New England IPA on oluttyylinä perinteistä IPAa mehukkaampi ja helpommin lähestyttävä. Hedelmäinen NEIPA sopii loistavasti esimerkiksi possunfileelle tai wokkiruoille.
Mangoiset grillivartaat NEIPAn pariksi kootaan possusta, tomaateista ja tuoreesta mangosta. Reseptistä tulee 12–15 varrasta.
Marinadi possulle
800 g porsaan sisäfilettä
1 sitruunan mehu
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 kpl valkosipulinkynttä
1 1/2 dl mangochutney
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl ponzu lemon soijakastiketta
1/2 tl suolaa
ripaus cayennepippuria
Lisäksi vartaaseen
n. 25 kirsikkatomaattia
1-2 mangoa paloina
laakerinlehtiä
1 (luomu) sitruuna
Ohje: näin teet grillivartaat
Poista lihasta kalvot ja paloittele sopiviksi suupaloiksi. Siirrä lihat suljettavaan pussiin. Purista sitruunan mehu ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta ripauksella pippuria ja kaada lihoille. Sulje pussi, kääntele ja laita astiaan. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kääntele pussia marinoitumisen aikana. Ota huoneenlämpöön tunti ennen grillausta.
Pese, mango, sitruuna ja tomaatit. Paloittele mango ja sitruuna. Työnnä vartaisiin vuorotellen lihapalojen ja laakerinlehtien kanssa. Grillaa vartaat kypsiksi. Jos grillaat lihat grillissä, kannattaa varrastikkuja liottaa ensin vedessä. Sivele marinadia vartaille paiston aikana. Tarjoa vartaat lämpiminä.
Juomasuositus: Lahden Erikois NEIPA
Tämän kesän uutuus, Lahden Erikois New England IPA 5,5 % on mehukkaasti vaaleankeltainen ja samea pintahiivaolut. Sen maku on tulvillaan kypsien trooppisten hedelmien, kuten ananaksen, mangon ja appelsiinien mehevyyttä. Sen silkinpehmeä mallasrunko rauhoittaa katkerot ja siloittelee lopputulokseksi tasapainoisen, hedelmäisen makunautinnon.
"NEIPA nauttii maailmalla valtaisaa suosiota ja on eittämättä tämän kesän kuumin oluttyyli Suomessa. Hartwallin ensimmäinen NEIPA on todellinen herkku, Lahdessa kehitetty hedelmäpommi", kehaisee tuotepäällikkö Ari Nykänen.