Resepti: jouluinen päärynä-suklaakakku
Mehevä suklaakakku sopii niin pikkujoulun tunnelmointiin kuin juhlavaan joulupöytään jälkiruoaksi.
Lahden Erikois Joulu täydentää kakun jouluista makumaailmaa. Tumma, maltainen ja suklainen jouluolut sopii täydellisesti joulupöytään suklaisten jälkiruokien kaveriksi tai ruoka- ja seurajuomaksi.
Pienet päärynät piilotetaan vuokaan suklaisen taikinan sekaan. Päärynät pehmiävät juuri sopivasti paiston aikana ja leikattaessa kakkupalasta paljastuu kaunis päärynäkuvio. Tomusokeri viimeistelee kakun kuin hento lumisade.
Jouluisen päärynä-suklaakakun resepti
250 g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita
2 dl (ruoko)sokeria
4 kananmunaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 dl Lahden Erikois Joulu -olutta
3 pientä päärynää
vuoan voiteluun: voita ja vehnäjauhoja
Näin teet jouluisen päärynä-suklaakakun:
Vatkaa huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa ja lisää joukkoon. Sekoita lopuksi olut varovasti joukkoon.
Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan. Jätä noin 3 cm kohoamisvaraa reunoille. Paina päärynät pystyyn taikinaan.
Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin tunti.
Reseptin laati Liemessä-blogin Jenni Häyrinen.
Lahden Erikois Joulu
Tumma, maltainen ja suklainen jouluolut sopii monien jouluruokien kaveriksi.
Katso lisää reseptejä pikkujouluihin tai joulupöytään: