Resepti: Baileys pot de crème
Pot de crème on ranskalainen uunissa kypsennettävä, täyteläinen vanukas. Jos pidät crème brûléesta, ihastut varmasti myös tähän jälkiruokaan.
Tämä jälkiruoka on todellinen klassikko, sillä pot de crèmellä on herkuteltu jo 1800-luvulla. Tuunaa herkku tähän jouluun lisäämällä sekaan Baileysiä!
Baileys Original Irish Cream on maailman myydyin kermalikööri, eikä ihme. Laadukkaat raaka-aineet takaavat hienon maun lisäksi samettisen koostumuksen: paikallisten perheyritysten tuottama tuore kerma sulautuu irlantilaiseen laatuviskiin, ja ylellinen aito vanilja sekä kaakaopavut antavat miedon suklaisen vivahteen.
Joulunajan juhlapöytiin sopiva elegantti jälkiruoka syntyy helposti neljästä raaka-aineesta. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin etukäteen jääkaappiin odottamaan aterian huipennusta.
Baileys pot de crèmen ainekset
6-8 annosta
6 keltuaista
3/4 dl ruokosokeria
3 1/2 dl kuohukermaa
3 3/4 dl Baileysia
Näin teet Baileys pot de crèmen
Vatkaa munat ja sokeri keskenään. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Lisää kermaa lusikallinen kerrallaan munavaahtoon. Siivilöi ja lisää Baileys.
Jaa seos 6-8 uunin kestävään kulhoon ja laita vesihauteeseen. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 25-30 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Lisää jouluisia jälkiruokia: