Juhlien herkullisin tarjottava
Baileys Birthday Cake -juustokakkupalat
Herkullisten juustokakkupalojen salaisuus on Baileys Birthday Cake -kermalikööri. Valmista keksipohja ja täyte, anna jäähtyä ja koristele – upea lopputulos syntyy pienellä vaivalla!
Baileys Original Irish Cream on maailman myydyin kermalikööri, ja tuoteperhe saa nyt joukkoonsa uutuuden: Baileys Birthday Cake -maun. Korkealuokkaiset raaka-aineet takaavat hienon maun lisäksi samettisen koostumuksen. Baileys-syntymäpäiväkakku tuo syntymäpäivien taikuuden takaisin aikuisemmalla twistillä. Uutuudessa herkullinen sokerikakku ja suussa sulava irlantilainen kerma sekoittuvat kiehtovasti yhteen.
Baileys on ainoa kermalikööri, joka takaa jopa kahden vuoden säilyvyyden valmistuspäivästä, avattuna tai avaamattomana.
Resepti
Baileys Birthday Cake -juustokakkupalat
Kakkupohja
200 g täysjyvävehnäkeksejä (esim. Digestive) 80 g voitaTäyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa 1 luomusitruuna 2,5 dl Baileys Birthday Cake -kermalikööriä 200 g valkosuklaata 4 liivatelehteä 50 g värikästä strösseliäKuorrute
1 dl kermaa 1 tl vaniljasokeria 100 g värikästä strösseliä punaista elintarvikeväriäVuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla. Sulata pohjaa varten voi kattilassa ja jauha keksit blenderissä hienoksi. Sekoita kulhossa sulatettu voi ja keksimurut. Levitä keksiseos vuoan pohjalle, painele tasaiseksi ja tiiviiksi ja jäähdytä 30 minuuttia.
Liota sillä välin liivatteet kylmään veteen. Huuhtele sitruuna, pyyhi kuivaksi, raasta kuori, puolita sitruuna ja purista mehu. Sekoita kulhossa sitruunan kuori ja sitruunamehu tuorejuustoon.
Kuumenna Baileys ja valkosuklaa kattilassa, niin, että niistä tulee kastike. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella vuorotellen kastiketta ja liivateseosta, kunnes suklaa ja liivate ovat täysin liuenneet ja seos paksunee.
Lisää Baileys-seos tuorejuuston joukkoon ja sekoita sauvasekoittimella. Ripottele lopuksi joukkoon strösseliä. Levitä Baileys Birthday Cake -juustokakkukerma jäähtyneelle taikinapohjalle, tasoita lastalla ja jäähdytä n. 2 tuntia.
Irrota juustokakku muotista ja leikkaa se 20 osaan. Vatkaa kuorrutteeksi kerma vaniljasokerin ja elintarvikevärin kanssa kovaksi vaahdoksi ja levitä kakun päälle. Ripottele strösseli koristeeksi kakun päälle ennen tarjoilua.