Rapujuhlat ja parhaat lisukkeet – näillä levitteillä tuunataan herkuimmat rapuleivät
Ravut ja paahtoleipä ovat pettämätön pari, mutta vieläkin paremmaksi kombo tulee makumaailmaan soinnutettujen levitteiden avulla. Tarjoile rapujuhlien leipien kanssa valkoviini-sipulivoita ja vehnäolutpestoa. Nämä lisukkeet herättävät rapuhimon!
Perinteisesti rapujuhlissa nautitaan paahtoleipää voin tai margariinin kanssa, ja lopputulos on tutun herkullinen. Vieläkin upeampia makuelämyksiä saa tarjoamalla leipien kanssa rapujen makuja komppaavia levitteitä – vehnäolutpestoa ja valkoviinistä sipulivoita.
Valkoviini-sipulivoi valmistetaan hauduttamalla silputtua sipulia kuivassa valkoviinissä. Pehmeään voihin sekoitettu sipuliseos maustetaan yrttien kuninkaalla eli tuoreella rakuunalla.
Vehnäolutpestossa maistuvat tutut peston maut: basilika, valkosipuli ja parmesaani. Makean maltaisen makulisän pestolle antaa Lahden Erikois Vehnä, joka on runsaan hedelmäinen ja pehmeästi humaloitu täysmallasvehnäolut.
Ja paras varmistaa, että rapujuhlien lisukkeet eivät lopu kesken – näitä levitteitä juhlaväki saattaa nimittäin sipaista reilummalla kädellä!
Lisukkeet rapujuhliin
Resepti
Valkoviini-sipulivoi
1 sipuli 1 dl Corvers Kauter R3 Riesling Remastered -valkoviiniä 125 g voita huoneenlämpöisenä 2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipuli valkoviinin kanssa kattilaan ja keitä, kunnes viini on haihtunut. Anna jäähtyä.
Sekoita valkoviinissä haudutetut sipulit pehmeän voin joukkoon. Lisää hienonnettu rakuuna.
Tarjoile voi hieman pehmenneenä, jotta sitä on helppo levittää sitä paahtoleiville.
Resepti
Vehnäolutpesto
1 dl pinjansiemeniä 1 dl parmesaania raastettuna 1 ruukku basilikaa hienonnettuna 1 valkosipulinkynsi ½ dl oliiviöljyä 3 rkl Lahden Erikois Vehnä -olutta ½ tl suolaa ripaus mustapippuria
Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Anna jäähtyä.
Mittaa siemenet ja parmesaani tehosekoittimeen. Lisää hienonnettu basilika ja valkosipulinkynsi sekä oliiviöljy, vehnäolut, suola ja mustapippuri. Surauttele pestoksi.