Tämä pikkujoulubooli on hitti: mausta kuuma juoma joulutortunmakuiseksi!
Joku saattaa pitää boolia kesäkemujen juomana, mutta se sopii yhtä mainiosti kaamosajan juhliin ja pikkujoulujen juomaksi. Pikkujouluboolin edut ovat helppous ja nopeus: juoma syntyy ketterästi isollekin seurueelle ja jokainen juhlija voi annostella sitä oman janonsa mukaan.
Pikkujoulujen booli maustetaan tietenkin kauden mauilla. Ja jos sinunkin suosikkeihisi kuuluvat luumutortut, rakastut tähän pikkujoulubooliin! Jouluoluesta, luumumehusta ja joulumausteista tehty juoma maistuu aivan vastapaistetulta tähtitortulta. Makea joulutorttubooli tarjoillaan kuumana, ja se toimii mainiosti pikkujoulujen tervetuliaismaljana.
Joulutortun makuisen pikkujouluboolin ainekset
10 lasillista
tekoaika 15 minuuttia
2 ploa (á 0,33 l) Lahden Erikois Jouluolutta 4,7 %
1 plo (500 ml) luumumehua
¾ dl ruokosokeria
2 kanelitankoa
3 tähtianista
halutessasi rommia
Koristeluun
luumuja
kanelitankoja
tähtianiksia
kanelia
Ohje: Näin teet joulutortulta maistuvan boolin pikkujouluihin
- Kaada olut, luumumehu ja ruokosokeri kattilaan. Lisää mausteet. Kuumenna juoma höyryäväksi, siirrä pois liedeltä ja anna maustua 10 minuuttia.
- Poista kanelitangot ja tähtianikset ja kaada juoma tarjoilukannuun. Halutessasi voit terästää glögin tilkalla rommia.
- Koristele juomat halutessasi luumuviipaleilla, kanelitangoilla, tähtianiksilla ja ripauksella kanelia.
Vinkki! Jäikö leivonnasta yli torttuihin tarkoitettua luumumarmeladia? Voit korvata luumumehun myös luumumarmeladi-vesiseoksella: sekoita 4 dl vettä ja 1 dl luumumarmeladia ja valuta seos tiiviin siivilän läpi.
Lisää ideoita joulun juomatarjoiluihin:
Joulun paras alkoholiton juoma: Tonttulakki-mocktail
Paras glögibooli: Glögiskumppa isolle porukalle
Joulun ihanin glögiresepti: makea rakkausglögi läheisille