Parsaquiche ja Lapin Kulta 0,0% - täydelliset yhdessä!
Kevään maukkain pari syntyy parsasta ja artisokasta, joista loihditaan herkullinen parsaquiche. Mehevään piiraaseen saadaan sopivasti täyteläisyyttä fetalla. Makunautintoa täydentämään sopii erinomaisesti pakkausta ja reseptiä myöten uudistunut alkoholiton Lapin Kulta 0,0% -olut.
Alkoholiton olut kasvattaa suosiotaan ja tutkimuksemme mukaan 58%* alkoholitonta olutta juovista suomalaisista nauttii sen kotona ruuan kanssa. Kuluttajatesteissä loistanut Lapin Kulta 0,0% on vaalea ja kullankeltainen, maltaiden ja humalan erinomaisen yhteispelin myötä korostuneen tasapainoinen alkoholiton olut, jonka raikas maku sopii erinomaisesti kevään herkullisten ruokien rinnalle.
Resepti: Parsaquiche
Pohja
2 3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 dl juustoraastetta
2-3 rkl vettä
Täyte
500 g parsaa
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
3-4 säilöttyä latva-artisokan sydäntä
2 tl luomusitruunan kuorta
1 dl kermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
100 g juustoraastetta
150 g fetaa hienonnettuna
2 kananmunaa
1/2 dl tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Päälle
tuoreita yrttejä
kapriksia
Tee näin:
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 18-20 sentin kokoinen vuoka.
Mittaa kulhoon kuivat aineet ja nypi voi sekaan. Lisää juustoraaste ja vesi. Pyöritä taikina palloksi ja taputtele se vuokaan tasaisesti. Siirrä taikinavuoka jääkaappiin täytteen teos ajaksi.
Viipaloi artisokat. Levitä ne ja basilikalehdet piirakkapohjalle tasaisesti.
Sekoita kulhossa täytteeseen tulevat ainekset. Kaada täyte varovasti artisokkien ja basilikanlehtien päälle.
Poista parsoista kovat tyviosat. Pehmennä parsoja paistinpannulla voissa ja suolassa kolmisen minuuttia. Pirskota päälle sitruunanmehu. Asettele parsanvarret täytteen päälle.
Paista piirakkaa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinnaltaan kullanruskeaa. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä kylmäksi ennen tarjoilua. Koristele tarjolle tuoreilla yrteillä ja kapriksilla.
VINKKI!
Kiireinen oikaisee piirakkapohjan kohdalla ja käyttää valmistaikinaa.
Kun kuullotat parsoja voissa, parsojen väri syvenee.
Lähde:
*Nonalcoholic Beer Consumer Segmentation, N=937, Kuudes 2019