Parhaat viinit sienien kanssa
Sienikausi on ollut päällä jo hyvän aikaa ja sienireseptejä pompsahtelee eteen kuin – noh, sieniä sateella. Koska sienilajeja ja -ruokia on lukematon kirjo, yhden kaiken kattavan viiniohjeen luominen on lähes mahdotonta. Muutamia nyrkkisääntöjä kauden herkkujen ja viinien yhdistämiseen kuitenkin on.
Sienen kuin sienen maussa on yleensä vahvasti läsnä umami, joka vaatii tarkkuutta viinivalinnassa. Mehevä umami on makuna pitkäkestoinen ja korostaa viinin voimakkaampia puolia, kuten tanniinisuutta ja karvautta. Monien sieniruokien makumaailma hyötyy viinin tyypillisistä hedelmäisistä ja marjaisista aromeista, kunhan välttää turhan tiukkaa tanniinisuutta. Rasvaiset sekä kermaiset maut toimivat hyvin sienien kanssa ja helpottavat myös viinivalintaa.
Viini kermaiselle sieniruoalle: Sileni The Lodge Chardonnay
Tuhdimpi ja tammisempi Chardonnay on omiaan esimerkiksi herkkusienestä valmistetuille kermaisille sieniruoille. Palkitun uusi-seelantilaisen tuottajan, Silenin, The Lodge Chardonnay tarjoaa ryhdikkään hedelmäisen ja tammisen kokonaisuuden pariksi runsaanmakuiselle kermaiselle sienikeitolle.
Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta
Viini tattirisotolle: Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten
Monet Alsacen alueen aromikkaat viinit ovat erinomainen valinta pariksi syksyn sieniherkuille. Arthur Metzin Grand Cru -tarhoilta tuleva Altenberg de Bergbieten Riesling on raikkaan vivahteikkaana valkoviininä oiva valinta hapokkuutta vaativille sieniruoille, kuten tattirisotolle.
Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta
Viini lihan ja metsäsienikastikkeen kanssa: Stift Klosterneuburg Pinot Noir
Pinot Noir -rypäle on klassinen pari sieniruoille. Se sopii erinomaisesti syksyn viileneviin iltoihin, kun viinivalinnat alkavat kääntymään kesän raikkaista valko- ja roseeviineistä talven tuhdimpiin punaviineihin. Itävallan vanhimman viinitalon, Stift Klosterneuburgin Pinot Noirin elegantti, mutta runsas maku yhdistyy luontevasti metsäsienikastikkeella aateloiduille kauden liharuoille.
Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta