Parhaat juhannusviinit keskikesän juhlaan
Juhannusviinit kasviksille
Kasvikset saavat grillistä hienoista täyteläisyyttä makuunsa ja niiden luontainen makeus nousee grillin kuumuuden houkuttelemana esiin. Kasvisten kanssa makuparina toimii raikkaan aromikas valkoviini.
Juomasuositus:
Yali Gewurtzraminer – kepeille grilliruoille
Parhaat viinit kalalle
Kesäiset kalaruoat nappaavat grillistä aromikkuutta. Savun maku, tummuneen pinnan kevyt karvaus ja kalan oma hento maku asettavat viinille vaatimuksia. Rasvaiset kalat vaativat riittävän särmikkään viinin parikseen. Sitruunalla maustetut vaaleat kalat kaipaavat rinnalleen taas eloisaa, hentoaromisempaa viiniä, jonka hedelmäisyys ja jälkimaun yrttisyys tuovat makupariin ryhdikkyyttä.
Juomasuositus:
Hans Baer Pinot Blanc – kevyemmät kalaruuat
Grilliviinit lihalle
Grillissä kypsyy niin vähärasvainen possu, tuhdimmat pihvit kuin myös kevyemmät kana ja kalkkuna. Viiniparit vaihtelevat täyteläisestä ja tumman marjaisesta punaviinistä napakka-aromiseen roseeviiniin. Grillatulle possulle, makkaroille ja muille runsaanmakuisille grillilihoille oiva makupari on marjaisa ja hitusen hilloisa sekä keveästi mausteinen punaviini. Simppelisti maustetulle kanalle pariksi valikoituu hapokas mutta puolikuiva hedelmäinen valkoviini.
Juomasuositus:
Loma Larga – kunnon pihville
Yali Carmenere – keveämmälle grillilihalle