Pääsiäisen Baileys-kakku
Näyttävän suklainen Baileys-kakku
Pääsiäisen herkullisin jälkiruoka hurmaa näyttävyydellään. Helposti valmistuva Baileys-kakku on yhdistelmä suklaista makua ja mehevää täyteläisyyttä. Laadukas Baileys Original Irish Cream -kermalikööri sitoo pohjan, täytteen ja ganachen yhteen.
Instagramin @withchocolatechips -tililtä tuttu Ellimaija Leppänen loihti pääsiäiseksi ihanan Baileys-kakun, joka on täynnä makua ja täyteläisyyttä.
Baileys antaa kakkupohjalle ihanaa mehevyyttä ja tekee ganachesta vastustamattoman täyteläisen. Puolet ganachesta pursotetaan koristeeksi kakun päälle ja toisesta puolesta tehdään helppo ja simppeli täyte.
Baileys Original Irish Cream on maailman myydyin kermalikööri, joka tuo leivontaan täysin uuden ulottuvuuden. Korkealuokkaiset raaka-aineet takaavat hienon maun lisäksi samettisen koostumuksen. Toffeeseen taittava maku vie kielen mennessään.
Baileys on ainoa kermalikööri, joka säilyy kahden vuoden ajan valmistuspäivästä niin avattuna kuin avaamattomana.
Resepti
Pääsiäisen Baileys-kakku
Baileyspohja
200g voita 3 3/4 dl sokeria 3 munaa 1 rkl vaniljasokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 tl soodaa 2 dl Baileys Original 50g tummaa suklaata rouhittunaBaileys-ganache
350g maitosuklaata 1 dl kuohukermaa 1,25 dl Baileys OriginalBaileys-täyte
200g maustamatonta tuorejuustoa 3 rkl tomusokeria Puolet jäähtyneestä ganachestaKostutukseen
maitoaVaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne hyvin sekoittaen taikinaan. Lisää Baileys ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi rouhittu tumma suklaa. Jaa taikina kahteen 18 senttiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Jäähdytä.
Valmista seuraavaksi ganache. Rouhi suklaa hienoksi rouheeksi ja laita kuumuutta kestävään kulhoon. Mittaa pieneen kattilaan kerma ja Baileys. Kuumenna nesteet kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Anna vetäytyä muutama minuutti ja sekoita ganache tasaiseksi. Jos suklaa ei sulanut kokonaan, voit lämmittää seosta mikrossa pienen hetken.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi useampi tunti. Ganache muuttuu jämäkämmäksi jäähtyessään.
Valmista seuraavaksi täyte. Mittaa tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon. Notkista vatkaimella. Lisää ganache ja sekoita tasaiseksi.
Kun pohjat ovat jäähtyneet, voit tarvittaessa kostuttaa niitä hieman maidolla. Täytä kakku täytteellä ja nosta toinen pohja päälle. Pursota päällisen ganache ja koristele. Nosta jääkaappiin vetäytymään.