Helppo Oktoberfest-eväs: paahdettua kanaa ja lohkoperunoita
Yksi Oktoberfestin perinneruoista on paahdettu kana. Tällä kertaa toteutimme sen modernina ja superhelppona versiona, joka sopii hyvin juhlahumussa haarukoitavaksi evääksi. Kanan voi valmistaa toki itse alusta asti, mutta kaupan kokonainen broileri on myös mainio ratkaisu, mehevä ja maukas.
Paahdetun kanan kanssa evästötteröihin asetellaan lohkoperunoita. Tällä reseptillä valmistat elämäsi parhaat lohkoperunat! Niiden rapean pinnan salaisuus on pulahdus kylvyssä ennen paistamista ja tarpeeksi kuuma uuni. Vedessä lilluminen poistaa perunalohkojen pinnalta ylimääräisen tärkkelyksen, jolloin niistä tulee tavallista rapsakampia. Kylvyn jälkeen perunat pitää muistaa kuivata huolellisesti, jotta öljy tarttuu niihin hyvin. Mausteeksi riittää yrttisuola.
Ja vaikka itse tehdyt lohkoperunat ovat omaa luokkaansa, voit hyvin valmistaa kanatötteröihin perunat myös suoraan kaupan pakastealtaasta. Valitse omat lempparisi – ehkä lohkoperunoiden sijaan valitsetkin ranskalaiset tai hauskat ristikkoperunat.
Maustevoi on se, mikä tekee tästä annoksesta mieleenpainuvan. Oluessa haudutetut sipulit ja valkosipulit yhdistettynä aromaattiseen rakuunaan antavat voille luonteikkaan maun. Sipulien haudutteluun sopii mainiosti Oktoberfestin nimikko-olut, pehmeän maltainen Lahden Erikois Oktoberfest.
Ja nämä kaikki herkut tarjoillaan kulhosta tai tötteröstä. Tötteröitä myyvät juhlapuodit tai sellaisia voi askarrella itse esimerkiksi sanomalehdestä, jonka sisäpuolella on rasvatahrat estävä voipaperi.
Paahdettua kanaa ja lohkoperunoita tötteröissä
6 annosta
valmistusaika: 1 h 45 min
538 kcal/annos
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua rakuunaa
1 dl Lahden Erikois Oktoberfest -olutta
150 g voita
suolaa
800 g jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
2 rkl öljyä
1 tl yrttisuolaa
1 kokonainen grillibroileri kaupan valmisruokatiskistä
Ohje: Näin teet helpot kanatötteröt
- Valmista ensin maustevoi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita ne kattilaan yhdessä rakuunan ja oluen kanssa ja hauduta, kunnes olut on haihtunut, n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita sipuliseos huoneenlämpöiseen voihin. Mausta suolalla. Kääräise voi pötköksi voipaperin sisään ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Lohkoperunoita varten pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Laita ne kylmään veteen noin 15 minuutiksi. Valuta ja kuivaa hyvin keittiöpyyhkeellä.
- Sekoita perunalohkojen sekaan öljy ja mausta ne yrttisuolalla. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista perunoita noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Käännä perunat puolivälissä.
- Revi kypsästä kokonaisesta broilerista reippaan kokoisia suupaloja ja laita ne lohkoperunoiden kanssa tarjolle tötteröihin tai kulhoihin. Leikkaa maustevoista viipaleita. Asettele annosten päälle maustevoinappi ja tarjoile heti.