Maistuisiko mojito-mocktail? Mustikka käänsi klassikkodrinkin Suomi-makuihin
Kun kaipaat klassiseen mojitoon vaihtelua, kokeile mustikkaista Pommac-mojitoa. Tämä helppo mojito syntyy hienostuneesta uutuusjuomasta Pommac Brut’sta, mustikoista ja limestä. Tyypillisesti mojitoon kuuluva minttu korvataan Pommac-mojito-mocktailissa aromaattisella sitruunamelissalla.
Upean värisen juoman salaisuus on pakastetuissa mustikoissa. Sulaessaan niistä irtoaa voimakkaan väristä mehua, jota lusikoidaan jäämurskan päälle lasiin juomaa rakennettaessa. Mojito-mocktail myös koristellaan mustikoilla – mutta siihen sopivat parhaiten tuoreet pensasmustikat.
Pommac Brut on yhteistyössä Lorinan kanssa valmistettu uutuusjuoma, jossa on perinteiseen Pommaciin verrattuna lähes 40 prosenttia vähemmän sokeria. Juoma on viimeistelty samppanja-aromilla ja pakattu kauniiseen lasipulloon, jossa on juhlavasti poksahtava korkki.
Vinkki! Kokeile mojito-mocktailia myös muilla marja-yrtti-yhdistelmillä. Mansikka ja basilika ovat oiva pari, samoin vadelma ja minttu.
Helppo mojito-mocktail: Mustikkainen Pommac-mojito
1 annos
valmistusaika 5 min
49 kcal / annos
2 rkl pakastettuja mustikoita
6 sitruunamelissan lehteä + oksa koristeluun
½ rkl limen mehua
1 ½ dl Pommac Brut -virvoitusjuomaa
jäämurskaa
koristeluun pensasmustikoita
Ohje: näin valmistat Pommac-mojiton
- Täytä lasi jäämurskalla ja kaada sulaneet pakastemustikat niiden päälle. Mustikoiden mehu värjää jään kauniisti.
- Lisää sitruunamelissan lehdet ja limen mehu, sekoita.
- Kaada lasiin Pommac Brut. Koristele mojito-mocktail sitruunamelissan oksalla.