Makupari: paistetut muikut ja olut
Turkulainen olut oli todistetusti laadukasta ja hyvää jo 1500-luvulla. Tuolloin Ruotsin kuninkaan hovilähettiläät tilasivat olutta Turun linnan isänniltä.
Aura-oluen juuret ulottuvat vuoteen 1885. Aura-olut on maukas ja pehmeä, ja maun viimeistelee aromaattinen Saazer-humalointi.
Ruiskuoressa ja voissa paistetut muikut kutsuvat juomaparikseen maukkaan ja aromikkaan oluen. Vaalean lagerin maltaisuus ja rapsakka humalointi tukevat ruoan makua kuitenkaan sitä peittämättä.
Resepti: Paistetut muikut
4 annosta
600 g neulamuikkuja (perattuja)
2 dl murskattuja hapankorppuja
1 tl hienoa merisuolaa
¼ tl valkopippuria
Voita ja öljyä
Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Pyörittele muikut hapankorppurouheessa.
Paista muikut rapeiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Tarjoa esimerkiksi perinteiseen tapaan perunamuusin ja etikkakurkkujen kanssa.
Lue lisää: