Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Olut, Olut ja ruoka:

Makupari: paistetut muikut ja olut

Tarjoa esimerkiksi perinteiseen tapaan perunamuusin ja etikkakurkkujen kanssa

Aromaattinen ja maukas olut sopii yhteen suomalaisten perinnemakujen kanssa. Näin valmistat herkulliset paistetut muikut.

Turkulainen olut oli todistetusti laadukasta ja hyvää jo 1500-luvulla. Tuolloin Ruotsin kuninkaan hovi­lähettiläät tilasivat olutta Turun linnan isänniltä.

Aura-oluen juuret ulottuvat vuoteen 1885. Aura-olut on maukas ja pehmeä, ja maun viimeistelee aromaattinen Saazer-humalointi.

Ruiskuoressa ja voissa paistetut muikut kutsuvat juomaparikseen maukkaan ja aromikkaan oluen. Vaalean lagerin maltaisuus ja rapsakka humalointi tukevat ruoan makua kuitenkaan sitä peittämättä.

Resepti: Paistetut muikut

4 annosta

600 g neulamuikkuja (perattuja)
2 dl murskattuja hapankorppuja
1 tl hienoa merisuolaa
¼ tl valkopippuria
Voita ja öljyä

Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Pyörittele muikut hapankorppurouheessa.

Paista muikut rapeiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Tarjoa esimerkiksi perinteiseen tapaan perunamuusin ja etikkakurkkujen kanssa.

 

Lue lisää: 

Auran tarina - Lageria läpi historian