Lonkeropyllykana – uskallatko kokeilla tätä grilliruokareseptiä kotona?
Kokonaisen kanan grillaaminen ja maustaminen avatun oluttölkin kanssa on etenkin jenkkien suosima grillaustapa. Suomalaisittain kokonainen kana maustetaan tietenkin kansallisjuomallamme lonkerolla.
Grillaustavan juju piilee grillissä höyrystyvässä nesteessä: juoma mehevöittää sekä maustaa lihaa. Tämä helppo grilliruokaresepti ja kanan näyttävä grillaustapa on myös erinomainen ohjelmanumero grillijuhliin!
Lonkeropyllykana
Neljälle henkilölle
Grilliruokaresepti: Kokonaisena grillattavan Original Long Drink Orange -kanan ainekset
- 1 (n. 1,2 kg) maustamaton kokonainen broileri
- 1 tlk (0,33 l) Hartwall Original Long Drink Orange -lonkeroa
Mausteseos
- 1 (luomu)appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 tl juustokuminaa
- 2 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Ohje: Näin teet lonkeropyllykanan
- Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.
- Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.
- Pyyhi broilerin pinta kuivaksi talouspaperilla. Hiero mausteseos broileriin. Voit hieroa mausteseosta myös broilerin nahan alle rintafileiden ja koipi-reisien kohdalta.
- Avaa lonkero ja juo tai kaada pois puolet juomasta. Leikkaa tölkin yläosaan reikiä saksilla. Aseta tölkki pystyssä broilerin sisään siten, että broileri ”istuu” tölkin päällä.
- Nosta broileri grilliin. Voit halutessasi käyttää broilerin alla kertakäyttöistä alumiinista grillausalustaa. Grillaa broileria epäsuoralla lämmöllä noin tunnin ajan tai kunnes broileri on kypsää. Broileri on kypsää, kun kanan sisälämpötila on 75 astetta tai liha alkaa irrota luista, esimerkiksi koipien päistä.
- Anna broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Leikkaa tai riivi liha tarjolle.