Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

Lonkeropyllykana – uskallatko kokeilla tätä grilliruokareseptiä kotona?

Kesän paras grilliruokaresepti on tässä! Maailmalta tuttu beer can chicken on suomalaisittain tietenkin lonkeropyllykana. Kokonaisena grillattu broileri saa makunsa ja mehevyytensä appelsiinilonkerosta.

Kokonaisen kanan grillaaminen ja maustaminen avatun oluttölkin kanssa on etenkin jenkkien suosima grillaustapa. Suomalaisittain kokonainen kana maustetaan tietenkin kansallisjuomallamme lonkerolla.

Grillaustavan juju piilee grillissä höyrystyvässä nesteessä: juoma mehevöittää sekä maustaa lihaa. Tämä helppo grilliruokaresepti ja kanan näyttävä grillaustapa on myös erinomainen ohjelmanumero grillijuhliin!


Lonkeropyllykana

Neljälle henkilölle

Grilliruokaresepti: Kokonaisena grillattavan Original Long Drink Orange -kanan ainekset

Mausteseos

  • 1 (luomu)appelsiinin kuori hienoksi raastettuna
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Kesän_hitti_grilliruoka_resepti_lonkeropyllykana_02-4_3-web.jpg

Ohje: Näin teet lonkeropyllykanan

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen grillaamista.
  2. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.
  3. Pyyhi broilerin pinta kuivaksi talouspaperilla. Hiero mausteseos broileriin. Voit hieroa mausteseosta myös broilerin nahan alle rintafileiden ja koipi-reisien kohdalta.
  4. Avaa lonkero ja juo tai kaada pois puolet juomasta. Leikkaa tölkin yläosaan reikiä saksilla. Aseta tölkki pystyssä broilerin sisään siten, että broileri ”istuu” tölkin päällä.
  5. Nosta broileri grilliin. Voit halutessasi käyttää broilerin alla kertakäyttöistä alumiinista grillausalustaa. Grillaa broileria epäsuoralla lämmöllä noin tunnin ajan tai kunnes broileri on kypsää. Broileri on kypsää, kun kanan sisälämpötila on 75 astetta tai liha alkaa irrota luista, esimerkiksi koipien päistä.
  6. Anna broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Leikkaa tai riivi liha tarjolle.