3 x kuohuviinicocktailit vappuun!
Kuohuviini kuuluu vapun juhlintaan siinä missä sima ja munkit, ja taipuu hienosti myös juhlavien, keväisten ja raikkaiden viinidrinkkien ainesosaksi. Kehittelimme sinulle kolme helppoa ja herkullista kuohuviinicocktailia, nappaa siis tästä reseptit ja ole oman vappusi baarimestari!
Kuohuviinicocktailit vapun viettoon
Resepti
Raspberry & Rosemary Bellini
Bellini-cocktailin isä on Giuseppe Cipriani, joka loi juoman vuonna 1948 venetsialaisessa Harry's baarissa taidemaalari Giovanni Bellinin kunniaksi. Vaaleanpunainen väri on esillä niin cocktailissa kuin Bellinin maalauksissa. Alkuperäisen bellinin vaaleanpunainen väri tuli valkopersikoista valmistetusta pyreestä ja pienestä määrästä vadelma- tai kirsikkamehua. Voit valmistaa bellinin itse tehdyllä tai kaupan valmiilla persikkasoseella ja proseccona toimii loistavasti ikoninen Mionetto Prosecco DOC Treviso Brut.
Persikkapyreetä Vadelmia Mionetto Prosecco DOC Treviso Brut Rosmariini koristeeksi
Annostele persikkapyree ja vadelmat lasin pohjalle.
Kaada prosecco lasiin ja sekoita kevyesti.
Koristele vadelmalla ja rosmariinilla.
Resepti
Bubbly & Happy Rosé Spritzer
Jos juhlijoita on useampi, on kannuun rakennettava spritzer tai sangria hauska vaihtoehto. Tarjoiluun voi käyttää matalia laseja tai viinilaseja. Vaaleanpunainen ja ihanan marjainen Freixenet Italian Rosé roseekuohuviini on täydellinen valinta cocktaileihin. Happy Joe Red Love puolestaan tuo Spritzeriin omenan pehmeyttä ja raikkautta.
Happy Joe Red Love -siideriä Granaattiomenaa Omenaa Freixenet Italian Rose -kuohuviiniä Jäitä
Laita jäät, granaattiomenan siemenet ja ohuiksi tikuiksi leikattu omena kannuun.
Lisää 1 osa Happy Joe Red Love -siideriä ja 3 osaa Freixenet Italian Rose -kuohuviiniä.
Tarjoile viinilaseista. Voit käyttää koristeena myös syötäviä kukkia.
Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry
Lue lisääResepti
Green & Organic Hugo 2.0
Hugo on Pohjois-Italiasta kotoisin oleva raikas kuohuviinicocktail, johon tulee perinteisesti seljankukkamehua, kuohuviiniä, kivennäisvettä ja mintunlehtiä. Jätimme seljankukkamehun pois, lisäsimme reseptiimme kurkkua, limeä ja vaihdoimme kivennäisveden Lorina Pink Lemonade Organic – luomuartesaanilimonadiin, jolloin lopputulos on hattaraisen vaaleanpunainen ja keväisen raikas!
Kurkkua Minttua Limeä Lorina Pink Lemonade Organic -limonadia Perlage Sgàjo Proseccoa Koristeeksi minttu + lime
Laita laseihin limeviipaleet, ohuesti leikatut kurkkusuikaleet ja mintunlehdet.
Kaada 1 osa Lorina Pink Lemonadea ja 2 osaa Perlage Sgajo Proseccoa lasiin ja sekoita.
Koristele mintun oksalla ja limeviipaleella.
Perlage Sgajo Prosecco DOC on viheromenainen ja aromaattinen vegaanisertifioitu luomuprosecco, joka toimii hyvin yrttisen cocktailin runkona. Cocktailin voi tarjoilla kuohuviinilaseista tai suurista viinilaseista, jäillä tai ilman. Mintunlehtiä ja limeä voi hieman murskata lasin pohjalla, jos haluat korostaa niiden makua.
Luo rohkeasti oma kuohuviinicocktailisi
Oma kuohuviinicocktail on myös helppo kehittää itse kotona löytyvistä raaka-aineista, kuten soseutetuista hedelmistä, pakastemarjoista, siirapeista, yrteistä, mehuista, likööreistä, miedosti maustetuista virvoitusjuomista ja tietysti kuohuviinistä. Esimerkiksi kolmen raaka-aineen yksinkertaisilla makuyhdistelmillä on lähes mahdotonta epäonnistua!
Kippis ja kuplivan hauskaa vappua!