Valmista raikas kuohuviinibooli
Raikas kuohuviinibooli sopii juhlaan kuin juhlaan
Raikas kuohuviinibooli valmistuu raparperistä. Se sopii mainiosti kaikkien kevään ja kesän juhlien tarjoiluihin. Katso ohje!
Kuohuviinibooli tuo juhlan tuntua kesän karkeloihin. Mikä olisikaan parempi makuinnoittaja kesäjuhlien juomatarjoilulle kuin alkukesän raikas sesonkiherkku, raparperi! Juhlavaa kuohuntaa kuivasta Freixenet Proseccosta, raikasta makeutta sitruunalimonadista ja kesäistä kirpeyttä raparperimehusta. Ja koristeeksi limetin lohkoja, kurkkusuikaleita ja raparperitikkuja.
Tässä reseptissä alkumalja valmistetaan boolin muotoon. Se helpottaa juhlien järjestäjän roolia: ei tarvitse vahtia vieraiden lasien tyhjenemistä ja kiertää kaatamassa täytettä, kun kukin voi itse kauhoa lisää kuohuviiniboolia. Tarjoile kuohuviinibooli klassisesti laakeasta maljasta tai modernisti pystymallisesta tonkasta.
Katso kuohuviiniboolin ohje!
Resepti
Kuohuviinibooli
10 lasillista
1 plo (0,75 l) Freixenet Prosecco DOC Extra Dry -kuohuviiniä 1 l sitruunalimonadia 3 dl raparperimehutiivistettä ¾ dl limetin mehua 1 kurkku 3 limettiä jäitä raparperin varsiaAloita kuohuviiniboolin valmistaminen koristeluista: veistä kurkusta nauhoja ja lohko limetit.
Kaada viilennetyt juomat boolikulhoon. Lisää kurkkusuikaleet, limetinlohkot ja jäät.
Asettele pari raparperinvartta koristeeksi kulhoon. Voit leikata raparperinvarsista myös sopivat drinkkitikut laseihin. Kurkusta ja raparperista voi veistää ohuita suikaleita ja kääriä ne rullamaisiksi koristeiksi lasien reunalle.
Vinkki! Halutessasi voit terästää kuohuviiniboolia esimerkiksi raparperiliköörillä.
Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö
Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!