Moi, mitä etsit?

search

3 x kesän paras mocktail

Kesän parhaat alkoholittomat drinkit – katso Darravapaan suunnittelemat reseptit!

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma, Alkoholiton

Maistuisiko trooppisen hedelmäinen, raikkaan sitruksinen tai makean mausteinen drinkki? Tässä cocktailkolmikossa on upeat maut ja hehkuvat värit – ja lisäksi ne ovat takuuvarmasti darravapaita!

Laura Wathén ja Katri Ylinen tunnetaan Darravapaa-yhteisön sekä Darravapaana-podcastin luojina. Yhteistyössä Hartwallin sekä baarimestari, Diageo-brändilähettiläs Kenneth Löfströmin kanssa kaksikko on kehittänyt kolme alkoholitonta drinkkiä, jotka sopivat täydellisesti kesäisiin hetkiin.

”Halusimme tehdä drinkkejä, jotka olisi vaivaton tilata tai valmistaa, vaikka ei olisi ennen mocktaileja juonutkaan. Näissä on helppoutta mutta myös pientä haastetta”, Katri sanoo.

Yllättävän makumaailman lisäksi värikäs drinkkitrio hivelee visuaalista silmää.

Pitkä ja näyttävä Tropical Daydream on saanut inspiraationsa Seedlip Grove -tisleestä. Tuloksena on helteisen päivän makea piristäjä.

”Keltaisesta väristä tulee rantavibat. Tämä drinkki sopii myös aurinkoiselle terassille”, Laura sanoo.

Vihreä Darravapaa Smash kiteyttää täydellisesti raikkaan darravapaan fiiliksen. Se sopii erityisen hyvin festareilla tai luonnon helmassa nautittavaksi.

”Tämä on yksi parhaista mocktaileista, joita olen koskaan maistanut. Voisin juoda tätä pullokaupalla”, juoman suosikkidrinkikseen nimeävä Katri sanoo.

Kesäisen ravintolaillallisen jälkiruoaksikin sopiva, makean mausteinen Sweet & Berries taas on Lauran suosikki. Lisätwisti punaisen juoman makumaailmaan tulee kirpeästä sitruuna-sokerireunuksesta.

”Drinkki on kuin juotava vadelmakakku”, mutta ei kuitenkaan ällömakea.

Laura ja Katri ovat ylpeitä yhteistyön lopputuloksesta sekä iloisia siitä, että alkoholittomista cocktaileista on kehittynyt oma, vakavasti otettava taiteenlajinsa.

”Nämä drinkit näyttävät ja kuulostavat Darravapaalta”, naiset sanovat.

Resepti

Darravapaa Smash

4 cl Seedlip Garden -tislettä 3 cl sitruunamehua (puristettu tuoreesta sitruunasta) 2 cl sokerisiirappia 6–8 basilikan lehteä
  • Aloita sokerisiirapin valmistuksella. Kiehauta liedellä 1 dl vettä, ota kattila liedeltä ja sekoita siihen 1 dl sokeria. Jäähdytä.

  • Mittaa kaikki ainekset jääpalojen kanssa shakeriin tai muuhun kannelliseen purkkiin tai astiaan. Ravista voimakkaasti.

  • Laita on the rocks -lasiin pari jääpalaa ja kaada juoma lasiin. Koristele basilikanlehdillä.

Vinkki! Mitä kauemmin ja voimakkaammin sekoitat, sitä syvemmän vihreä juomasta tulee.

Resepti

Tropical Daydream

4 cl Seedlip Grove -tislettä 4 cl Versailles-tee-cordialia* tai 3 cl sitruuna-sokerisiirappia* 2 cl mangomehua tai -smoothieta Hartwall Vichy Originalia Koristeeksi ananaksen lehtiä
  • Valmista ensin Versailles-tee-cordial tai sokerisiirappi. Niiden ohjeet löydät alta.

  • Sekoita juomaan Seedlip Grove sekä mangomehu tai -smoothie.

  • Kaada juoma jäillä täytettyyn highball-lasiin.

  • Pidennä Hartwall Vichyllä.

  • Koristele ananaksen lehdillä.

*Versailles-tee Cordial

500 g vettä
500 g sokeria
10 g Versailles-teetä
10 g sitruunahappoa
10 g omenahappoa
10 g viinihappoa
5 g suolaa

  1. Keitä mangon, ananaksen ja päärynän makuinen Versailles-tee ohjeen mukaan.
  2. Sekoita sokeri teeveteen. Anna liueta.
  3. Lisää joukkoon hapot ja suola. Happoja voi ostaa hyvin varustelluista elintarvike- ja kotiviinikaupoista. Omenahapon voi myös korvata sitruunahapolla, jolloin sekoitussuhde on 20 g sitruunahappoa ja 10 g viinihappoa.
  4. Sekoita, kunnes kaikki aineet ovat liuenneet teeveteen.
  5. Jäähdytä ja käytä.

*Sitruuna-sokerisiirappi

1 cl sokerisiirappia
2 cl sitruunamehua (tuoreesta sitruunasta)

  1. Valmista ensin sokerisiirappi. Ohjeella syntyy isompi määrä siirappia, joten siitä riittää useampaan drinkkiin. Kiehauta liedellä 1 dl vettä. Ota kattila liedeltä, sekoita veteen 1 dl sokeria ja jäähdytä.

  2. Lisää joukkoon sitruunamehu.

Vinkki! Versailles-teetä voi ostaa sekä tilata Théhuoneesta.

Resepti

Sweet & Berries

4 cl Seedlip Spice -tislettä 3 cl sitruunamehua (puristettu tuoreesta sitruunasta) 3 cl mansikka-vadelmasiirappia* Lasiin sitruuna-sokerireunus**
  • Aloita sokerisiirapin valmistuksella. Jäähdytä.

  • Mittaa kaikki ainekset shakeriin tai muuhun kannelliseen purkkiin ja astiaan. Ravista voimakkaasti.

  • Valmistele lasin sitruuna-sokerireunus. Käytä cocktail-lasia.

  • Kaada juoma lasiin.

*Mansikka-vadelmasiirappi

500 g vettä
500 g sokeria
100 g mansikkaa
100 g vadelmaa

  1. Kiehauta vesi ja marjat, nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri.
  2. Anna jäähtyä hetki, siivilöi marjat pois. Voit hyödyntää marjat tarjoamalla ne esimerkiksi jäätelön kanssa.

**Sitruuna-sokerireunus

1 sitruuna
1 dl sokeria

  1. Pese ja kuivaa sitruuna. Voit käyttää myös limeä tai muuta sitrushedelmää.
  2. Raasta sitruunan kuorta sokerin sekaan. Mitä enemmän kuorta raastat, sitä voimakkaamman maun saat.
  3. Puolita sitruuna ja pyöräytä lasin reunus halutulta kohdalta sitruunan mehukkaalla puolella.
  4. Kasta reunus sitruunankuori-sokeriseoksessa.


Vinkki!
Tarjoile drinkki mahdollisimman pian lasin koristelun jälkeen, sillä sitruunankuoren öljy voi paakkuunnuttaa sokerin.