Joulun makea herkku: omenajoulukuusi
Croissant-taikinasta taiteiltu joulukuusi on näyttävä, mutta helposti valmistuva herkku vaikkapa pikkujouluihin. Tarjoa mehevän joululeivonnaisen kanssa kupillinen kuumaa Jaffa Jouluomenaa.
Omenajoulukuusi
6 hengelle
2 pkt croissanttaikinaa
1 rs paistonkestävää omenamarmeladia
1 ½ dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1 ½ dl keltaisia rusinoita
Voiteluun
1 keltuainen
Koristeluun
tomusokeria
rosmariinin oksia
1. Avaa taikinarulla ja leikkaa se paloiksi pystysuuntaisten katkoviivojen kohdalta, jotta saat suorakaiteen muotoisia paloja (eli kaksi kolmiota yhdessä). Nipistele taikinakolmiot kiinni toisiinsa ja levitä pinnalle omenamarmeladia. Ripottele päälle pekaanipähkinöitä ja rusinoita.
Vinkki! Voit käyttää myös kanelilla maustettua omenamarmeladia.
2. Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi lyhyen reunan suuntaisesti. Leikkaa rulla kolmeen palaan ja nosta leivinpaperin päälle. Jatka samoin lopun taikinan kanssa.
3. Kokoa joulukuusi laittamalla viisi taikinakiekkoa kuusen alaosaksi. Laita seuraavaan kerrokseen neljä, siitä seuraavaan kolme. Lisää vielä yksi kerros, johon tulee kaksi taikinakiekkoa ja lopuksi kuusen kärjeksi yksi. Muotoile lopusta taikinasta kuuselle jalka. Jätä taikinakiekkojen väliin noin 1 cm tilaa, jotta ne kohoavat kauniisti. Voitele kuusi kananmunankeltuaisella.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele rosmariinin oksilla.
Joulu lasissa: Jaffa Jouluomena
Nyt sitä saa, nyt sitä saa – Jaffa Jouluomenaa nimittäin! Se on monien hartaasti odottama perinteinen joulujuoma. Jouluiset mausteet, kuten inkivääri ja vanilja antavat sen omenaiselle maulle talvisen säväyksen. Klassinen joululimu saapuu kauppoihin joulufanien iloksi jo syyskuussa.
Kokeile Jaffa Jouluomenaa myös kuumennettuna glögilasista nautittuna!
Lisää inspiraatiota joulun makuihin: