Inkivääridrinkki, joka on hellepäivän must-juoma
Ihanan kirpsakkaa limeä, pehmeästi tymäkkää inkivääriä, makoisaa hunajaa ja pieni loraus alkoholitonta tislettä – kas, niistä on kesän helpoin ja taatusti freesein mocktail tehty!
Ginger ale antaa tälle inkivääridrinkille luonteen, jota muut raaka-aineet täydentävät. Tarjoile inkivääri-highballia kesäjuhlissa tai juhannustansseissa, ja se on myös mitä täydellisin saunajuoma.
Mutta mikä ihme highball? Se on nimitys sekä juomatyypille että lasille. Highball-juomissa on tyypillisesti alkoholipohja, joka pidennetään runsaalla määrällä mikseriä. Tässä inkivääri-highball-mocktailissa väkevän alkoholin korvaa alkoholiton Seedlip Spice -tisle, joka on kymmenien uutteiden yhdistelmä. Seedlip on siis se salainen ainesosa, joka tuo mocktaileihin samaa syvyyttä kuin alkoholi cocktaileihin.
Highball-lasi taas on lasityyppi, jota käytetään pitkille juomille. Malliltaan ne ovat kapeita ja korkeita ja niihin mahtuu tyypillisesti 24–35 cl juomaa. Highball-lasi sopii erityisesti juomille, joissa käytetään runsaasti jäitä. Voit totta kai valmistaa alkoholittoman inkivääridrinkin myös muunlaiseen, vetoisuudeltaan tarpeeksi isoon lasiin.
Raikas inkivääridrinkki: Inkivääri-highball mocktail
1 annos
valmistusaika: 5 min
100 kcal / annos
2 rkl Seedlip Spice -tislettä
1 rkl limen mehua
½ rkl hunajaa
2 dl Hartwall Ginger Alea
jääpaloja
limelohkoja
Ohje: näin valmistat inkivääri-highball mocktailin
- Mittaa Seedlip, limen mehu ja hunaja lasiin. Sekoita huolellisesti, jotta hunaja liukenee eikä jää kerrokseksi lasin pohjalle.
- Lisää Ginger Ale.
- Täytä lasi jäillä ja viimeistele inkivääridrinkki limelohkoilla.