Joulukauden helpoin ja ihanin tarjoilu: Guilty Joe -juustotarjotin
Ikuisuuspulma: mitä ihmettä tarjoaisin illanistujaisissa? Jotain tosi herkullista, mutta joka olisi helppo ja nopea valmistaa ja vielä näyttäisi pöydässä hienolta? Tässä on patenttiratkaisu, joka toimii kaikissa talvikauden juhlistuksissa: Guilty Joe -juustotarjotin!
Juustotarjottimen nerokkuus on sen monipuolisuudessa. Kun esillä on erilaisia juustoja, hedelmiä, hilloa, suolakeksejä ja pähkinöitä, jokainen löytää kattauksesta makuunsa istuvia makuyhdistelmiä.
Suunnittelimme Guilty Joe -juustotarjottimen kruunuksi suussasulavan kompotin, jossa maistuu omena ja viikunainen uutuussiideri Guilty Joe Dry Rosé Apple with a hint of Fig.
Kokonaisuuden täydentäväksi ruokajuomaksi sopii erinomaisesti sama kuiva, mutta pehmeän viikunainen siideri.
Kurkkaa alta vinkit juustotarjottimen kokoamiseen ja Guilty Joe -kompotin resepti sekä kutsu ystävät koolle!
Näin kokoat jouluisen Guilty Joe -juustotarjottimen
- Valitse tarjottimelle 3–5 erityylistä juustoa. Hyvä kombo syntyy esimerkiksi pehmeästä valkohomejuustosta, tuhdista sinihomejuustosta ja kovasta kypsytetystä juustosta (esim. Cheddar, Comte, Gruyère, Gouda tai Emmental) sekä yhdestä miedosta juustosta uusille juustonystäville. Muista myös vegaaniset juustot!
- Suolaisten juustojen makuparina toimivat makeat hedelmät, esimerkiksi viinirypäleet, viikunat, persimonit, päärynät ja omenat.
- Hillo tai kompotti kruunaa juustolautasen. Guilty Joe -juustolautaseen kuuluu superherkullinen, itse tehty omenasiiderikompotti (reseptin löydät alta). Jos kompotin keittämiseen ei ole aikaa, myös valmis viikunahillo toimii hyvin.
- Rapeutta ja suutuntumaa saa suolakekseistä. Myös patonkisiivut ja pähkinät sopivat hyvin juustotarjottimelle.
- Kuinka paljon juustoja? Jos juustolautanen on alku- tai jälkiruoka, varaa juustoja noin 100 g syöjää kohden. Jos juustolautanen on ainoa tarjottava, noin 200 g per ruokailija on sopiva määrä.
- Nosta juustot huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen tarjoilua. Tuorejuustot voi tarjota jääkaappikylminä.
- Kokoa tarjottavat tarjottimelle, leikkuulaudalle, laakealle lautaselle tai trendikkäästi suoraan pöydälle leivinpaperin päälle niin sanottuun ”grazing table” -tyyliin.
- Leikkaa osa juustoista valmiiksi annospaloiksi, jätä osa kokonaisiksi.
- Varaa jokaiselle oma veitsi tai otin, ja tietenkin lautanen jolle herkut voi koota.
Guilty Joe -omenasiiderikompotti
2 omenaa
4 kuivattua viikunaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl Guilty Joe Dry Rosé Apple with a hint of Fig -siideriä
1 cm pala inkivääriä
1 kanelitanko
1 tähtianis
- Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa viikunat pieniksi kuutioiksi.
- Laita kattilaan omenat, viikunat, sokeri, vaniljasokeri ja siideri. Leikkaa inkivääri siivuiksi ja lisää kattilaan yhdessä kanelitangon ja tähtianiksen kanssa.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla hiljalleen noin 20–25 minuutin ajan. Anna kompotin jäähtyä.
- Lusikoi jäähtynyt kompotti kauniiseen kippoon ja nosta juustotarjottimelle.