Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka:

5 x helpotusta helteeseen – tee itse virkistävät jääyllätykset

Paahtavat hellepäivät saavat koko kropan läkähtymään. Jos varjoon vetäytyminenkään ei auta, mistä saada pikaista helpotusta helteeseen? Kokeile erilaisia jäisiä herkkuja ja kylmiä juomia – ota tästä vinkit talteen!

Kun kesätaivaalla ilakoi tuttu keltainen pallo, hikoileva kansa maan pinnalla hamuaa virkistävää viilennystä ja raikastusta. Erilaiset jäiset herkut ja hytisyttävän kylmät juomat tuovat helpotusta helteeseen ja vilvoittavat oloa lähes jääkaapin lailla.

Tässä viisi jäisen ihanaa yllätystä kuumaan kesäpäivään: kauniit limujäät ja lonkeromehujäät, hileinen Jaffa-slushie, upea jäärengas booliin sekä lapsiakin riemastuttava ilmapallocooleri juomien kylmennykseen. Kokeile, mikä näistä tuo sinulle eniten hauskuutta ja helpotusta helteeseen!

Helpotusta helteeseen: Näin teet lonkeromehujäät ja Pommac-mehujäät

Virvoitusjuomista, hedelmistä ja marjoista voi valmistaa helposti oman maun mukaisia, näyttäviä mehujäitä mehujäämuotteihin.

mehujaa_lonkero_02b-4_3-web.jpg

Lonkeromehujäät

6 kpl

Lonkeromehujäiden ainekset

Ohje: Näin teet lonkeromehujäät

  1. Kuori ja viipaloi kiivit.
  2. Tiputtele mehujäämuotteihin kiiviviipaleita ja mustikoita. Asettele hedelmiä ja marjoja muottien reunoja vasten, jolloin ne näkyvät kauniisti valmiista mehujäistä.
  3. Kaada mehujäämuotteihin lonkeroa. Jätä hieman tyhjää muottien yläosaan. Laita muottien kannet ja tikut paikoilleen.
  4. Jäädytä mehujäitä pakastimessa vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Irrota mehujäät vetämällä ne irti muotista. Jos mehujäät eivät irtoa vetämällä, voit lämmittää muottia kuumalla vedellä.

mehujaa_pommac_02b-4_3-web.jpg

Pommac-mehujäät

6 kpl

Pommac-mehujäiden ainekset

  • 2-3 dl Hartwall Pommac -virvoitusjuomaa
  • 6-8 mansikkaa
  • 1 nektariini
  • mintunlehtiä

Ohje: Näin teet Pommac-mehujäät

  1. Viipaloi mansikat ja lohko nektariini.
  2. Tiputtele mehujäämuotteihin mansikkaviipaleita, nektariinilohkoja ja mintunlehtiä. Asettele hedelmiä ja marjoja muottien reunoja vasten, jolloin ne näkyvät kauniisti valmiista mehujäistä.
  3. Kaada mehujäämuotteihin Pommacia. Jätä hieman tyhjää muottien yläosaan. Laita muottien kannet ja tikut paikoilleen.
  4. Pakasta mehujäitä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Irrota mehujäät muotistaan kastamalla muotti nopeasti kuumaan veteen ja vetämällä tikut muotista.

Helpotusta helteeseen: Näin teet trooppisen Jaffa-slushien

Jäähilejuoma eli slushie vilvoittaa ihanasti kesähelteillä. Slushie valmistetaan tehokkaalla blenderillä, joka surauttaa jääpaloista ja virvoitusjuomasta jääkylmää, hileistä juomaa. Pakastetut hedelmäpalat antavat mukavasti lisämakua ja rakennetta juomaan.

slushie_02-4_3-web.jpg

Trooppinen Jaffa-hedelmäslushie

4 annosta

Jaffa-hedelmäslushien ainekset

Koristeluun

  • ananaksen lehtiä
  • vadelmia
  • syötäviä kukkia

Ohje: Näin teet Jaffa-slushien

  1. Jos käytät tuoreita hedelmiä, kuori, kuutioi ja pakasta ne vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään. Mangoa ja ananasta on saatavana myös valmiiksi pakastettuna.
  2. Siirrä kaikki slushien aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja surauta sileäksi jäähilejuomaksi.
  3. Kaada slushie viilennettyihin laseihin, koristele muutamalla ananaksen lehdellä, vadelmalla ja syötävillä kukilla. Nauti heti.

 

Kokeile myös näitä jäisiä kikkoja juomien kylmentämiseen

jaarengas_02-4_3-web.jpg

Helpotusta helteeseen: Jäärengas boolin kylmentämiseen

Kesäjuhliin boolin viilentämiseen sopii näyttävä, boolin pitkään kylmänä pitävä jäärengas.

Ohje: Näin teet jäärenkaan booliin

  • Kokoa jäärengas rengasmaiseen kakkuvuokaan. Asettele vuoan pohjalle marjoja (esim. vadelmia), yrtinlehtiä (esim. timjamia) ja syötäviä kukkia (esim. syreenejä tai orvokkeja).
  • Kaada päälle kylmää vettä niin, että aineet juuri ja juuri peittyvät. Nosta vuoka pakastimeen jäätymään puoleksi tunniksi. Tee seuraava kerros jääpalaan asettelemalla aineksia jo hieman jäätyneen kerroksen päälle. Kaada taas vettä aineksille niin, että ne peittyvät juuri ja juuri. Nosta pakastimeen jälleen puoleksi tunniksi. Jatka näin, kunnes koko vuoka on täynnä. Anna jäärenkaan jäätyä lopuksi useita tunteja tai seuraavaan päivään.
  • Irrota jäärengas kastamalla se vuoassaan nopeasti kuumaan veteen ja kumoamalla jääpala pois vuoasta. Nosta jääpala boolikulhoon boolin viilentäjäksi.
  • Voit valmistaa jäärenkaan veden sijaan myös booliin käytettävästä virvoitusjuomasta tai mehusta.

jaailmapallot_02-4_3-web.jpg

Helpotusta helteeseen: Jääpallocooler juomien kylmentämiseen

Vesi-ilmapalloista syntyy hauska ja värikäs viilennyspaikka juomapulloille.

Ohje: Näin teet jääpallocoolerin

  • Täytä vesi-ilmapallot vedellä ja jäädytä pakastimessa seuraavaan päivään.
  • Kokoa cooler kauniiseen vatiin, sankoon tai muuhun isoon astiaan. Asettele astia täyteen jäätyneitä vesi-ilmapalloja. Osasta palloja voit poistaa ilmapallon, jolloin saat pyöreähköjä isoja jääpaloja.
  • Asettele juomat jäiden väleihin astiaan.