Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Näin syntyy glönkero eli glögi-lonkero

Glönkero 2.0 – hittidrinkki vielä jouluisempana

Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma

Somessa villinnyt glönkero on nerokkaan yksinkertainen: kaksi juomasuosikkia, glögi ja lonkero, sekaisin ja joulun paras juoma on valmis! Teimme glönkerosta astetta jouluisemman käyttämällä karpalonmakuista Original Long Drink Gin & Cranberry -lonkeroa.

Olet ehkä törmännyt tämän joulun juomailmiöön, glögin ja lonkeron yhdistävään glönkeroon. Jos haluat drinkkiin vielä lisää joulumakua, käytä glögin parina karpalonmakuista lonkeroa: karpalo komppaa täydellisesti glögin mausteisuuden kanssa.

Saat glönkeroon näyttävyyttä, kun valmistat lasin pohjalle glögistä tummanpunaiset jääkuulat. Jäädytä kuulat vahvasta valmisglögistä tai sekoita tiivisteestä ja vedestä sopivan intensiivinen glögi.

Pallonmallisia jääpalamuotteja myyvät keittiö- ja juhlatarvikeliikkeet.

Voit toki jäädyttää pallot tai perinteisen malliset jääpalat myös vedestä, ja lisätä glögin juomaan sellaisenaan. Myös glögijääpaloja käytettäessä juomaan voi lorauttaa lisämakua glögistä. Sokeriset glögijääpalat kuitenkin alkavat sulaa nopeasti juomassa, joten jo pelkillä glögijäillä drinkkiin tulee glögin maku.

Viimeistele glönkero muutamalla rosmariinin oksalla, pakastetuilla karpaloilla ja lisää halutessasi lasin reunaan koristeeksi glöginmakuinen marmeladikuula.

Resepti

Glönkero eli glögi-lonkero

4 annosta

2–4 dl vahvaa (alkoholitonta) valmisglögiä tai vastaava määrä tiivisteestä sekoitettuna 4 tlk (à 0,33 cl) Hartwall Original Long Drink Cranberry 5,5 %

Koristeluun

½ ruukku rosmariinia karpaloita, pakaste glögimarmeladikuulia
Kokonaisaika 12 t 0 min
Valmistus 5 min
Glönkero eli glögi-lonkero tarjoiltuna korkeasta lasista rismariininoksan ja glögijääpalonen kanssa.
  • Valmista jääpalat tarjoilua edeltävänä päivänä. Jos käytät isoja jääkuulamuotteja, varmista että kuulat mahtuvat tarjoilulaseihin. Jäädytä jääpalat vahvasta glögistä tai sekoita tiivisteestä ja vedestä sopivan intensiivinen glögi.

  • Laita korkeaan lasiin 1–2 isoa jääpalaa. Kaada päälle viilennetty karpalolonkero. Jos haluat lisätä glögin juomiin ilman pakastamista, annostele sitä noin ½ dl per lasi tai maun mukaan.

  • Koristele glönkero rosmariininoksilla ja pakastetuilla karpaloilla sekä lisää halutessasi lasin reunaan koristeeksi glögimarmeladikuula.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!