Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Glögijuustokakku

Glögijuustokakku on joulun jälkiruokien klassikko

Juoma ja ruoka

Glögijuustokakku on jouluinen jälkiruoka, joka maistuu vuodesta toiseen. Kakkua on helppo tuunata oman maun mukaan – tässä versiossa glögi keitetään rosé-omenasiideristä ja samaa siideriä lorautetaan myös täytteeseen. Koko kauneuden kruunaa persikanvärinen kiille ja tuoreet viikunat.

Ruokabloggaaja ja -kirjailija Anni Paakkunaisen loihtimassa jouluisessa juustokakussa yhdistyvät perinteinen piparkakkupohja, kuivasta rosé-omenasiideristä keitelty glögi ja jouluiset mausteet kardemumma, kaneli ja neilikka. Lopputuloksena on joulupöydän kruunaava raikas, mutta täyteläinen glögijuustokakku!

Resepti

Omenainen glögijuustokakku

Pohja

150 g piparkakkuja 50 g voita

Täyte

300 g tuorejuustoa 3 dl kermaa 4 liivatelehteä 1,5 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 tl kanelia 3 rkl Guilty Joe Dry Rosé Apple with a hint of Fig -siideriä

Kiille

3 dl Guilty Joe Dry Rosé Apple with a hint of Fig -siideriä 2 kanelitankoa 2 tähtianista 5 kpl kardemumman siemeniä 5 kpl kokonaisia neilikoita 3 liivatetta
Kokonaisaika 7 t 45 min
Valmistus 45 min
  • Hienonna piparit blenderissä tai murskaamalla. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele reunakalvo (tai leivinpaperi) vuoan reunoille. Taputtele piparipohja kevyesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja kaneli tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi eri kulhossa. Kiehauta kattilassa noin 3 rkl Guilty Joe -siideriä. Purista liivatteet ja sulata ne kuumaan siideriin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.

  • Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada massa piparipohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta vuoka hyytymään jääkaappiin 5 tunniksi tai yön yli.

  • Kiilteen valmistus: Lämmitä siideri (älä kiehauta) mausteiden kanssa. Anna hautua 30-60 minuuttia kannen alla mausteiden kanssa. Ota mausteet pois. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sulata puristetut liivatelehdet Guilty Joe -glögiin. Anna jäähtyä hetken aikaa.

  • Kaada kiille hyytyneen kakun pintaan lusikkaa apuna käyttäen. Laita glögijuustokakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kiille on täysin hyytynyt. Koristele kakku ja tarjoile Guilty Joe Dry Rosé Apple -siiderin kanssa.

Ihanan kakun kaverina maistuu samainen glögi tai Guilty Joe Rosé Apple with a Hint of Fig -siideri, jonka maussa omena yhdistyy vivahteeseen trendikästä viikunan makua.

Resepti: Anni Paakkunainen (Annin Uunissa)