Blinit ja viinit - löydä makuparit
Millainen viini sopii blineille?
Blinien kanssa sopivat parhaiten hapokkaat viinit, jotka leikkaavat niiden rasvaisuutta. Siksi hapokas valkoviini on erinomainen valinta blinien kaveriksi. Rypäleistä esimerkiksi Rieslingin mineraalisuus, raikkaus ja sitrusmaiset aromit keventävät ja raikastavat blinien kokonaisuutta.
Viinisuosituksemme blinien kanssa
Dopff Riesling Cuvée Europe 2018 valmistetaan tarkkaan valituista rypäleistä, jotka ovat saaneet kasvaa Alsacessa, Riquewihrin kylän mehevässä maaperässä. Viinin nimi juontaa juurensa vuoteen 1949, jolloin Dopff au Moulin Rieslingiä tarjoiltiin Strasbourgissa Euroopan Neuvoston kokouksessa. Tämän historiallisen kokouksen kunniaksi viini sai nimekseen ”Cuvée Europe”, kunnioittamaan Eurooppaa.
Tilaa yritykseesi Juomamaailmasta
Kokeile näitä täytteitä blinien kanssa
Blinien kanssa tarjoillaan perinteisesti muun muassa mätiä, lohta, suolakurkkuja ja smetanaa. Kaipaatko vaihtelua? Kokeile blinien kanssa kylmäsavuporotäytettä tai punajuuri-sienisalaattia.
Resepti: kylmäsavuporotäyte blineille
Kylmäsavuporotäytteen ainekset
4-6 hengelle
150 g kylmäsavuporoa
1 makea omena
1/2 makea sipuli
3 rkl tuoretta rakuunaa silputtuna
200 g ranskankermaa
100 g smetanaa
4 rkl pieniä kapriksia
mustapippuria
suolaa tarpeen mukaan
Lisäksi: versoja blinien koristeluun
Näin teet kylmäsavuporotäytteen:
Silppua kylmäsavuliha, omena sekä sipuli pieniksi kuutioiksi. Silppua rakuuna. Sekoita kaikki ainekset ranskankerman ja smetanan joukkoon, mausta mustapippurilla. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Resepti: punajuuri-sienisalaatti blineille
Punajuuri-sienisalaatin ainekset
4 hengelle
3 pientä punajuurta
200 g suolasieniä
150 g ranskankermaa
½ makea sipuli
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl silputtua, tuoretta salviaa
mustapippuria
Näin teet punajuuri-sienisalaatin:
Pese ja kuutio punajuuret. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle, pirskota päälle oliiviöljyä ja paahda kuutiot kypsiksi 200 asteisessa uunissa. Tämä vie noin 20 minuuttia.
Liota suolasienistä liika suola pois, noin 1-2 tunnin liotus riittää. Silppua sienet, sipuli ja salvia. Sekoita kaikki ainekset. Mausta lopuksi salaatti mustapippurilla, hunajalla sekä salvialla.