Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Blinikakku

Riesling ❤️ blinit – makupari talvisiin herkkuhetkiin

Juoma ja ruoka, Viinit

Arthur Metzin rieslingit ja näyttävä blinikakku ovat mainio yhdistelmä talvisiin juhliin tai viikonlopun brunssille.

Arthur Metz on yksi Pohjois-Alsacen suurimmista viininvalmistajista, joka on tullut kuuluisaksi erityisesti crémanteistaan sekä istutuksista pohjoisilla Grand Cru -tarhoilla. Valikoimasta löytyy 100 % Riesling-rypälelajikkeesta valmistettu crémant-kuohuviini, joka hurmaa upean hapokkaalla ja mineraalisella maullaan.

Arthur Metz Crémant d'Alsace Riesling Brut -kuohuviinin aromeissa voi aistia sitrusta, vihreää omenaa, keltaluumua sekä paahteisuutta. Crémant on loistava valinta aperitiiviksi, mutta hapokkuutensa ja runsautensa ansiosta se toimii myös blinien makuparina.

Jos blineille kaipaa kuitenkin mieluummin valkoviiniä, kannattaa ottaa kokeiluun talon toinen viini: Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten. Se edustaa tasapainoista, ryhdikästä ja laadukasta Alsacen rieslingiä.

Valkoiinin maussa on kypsää persikkaa ja sitrusta, kevyttä mineraalisuutta, hieman kukkaisuutta, hedelmäisyyttä, reilua hapokkuutta sekä parfyyymista makeutta. Taustalta voi aistia laaturieslingeille tyypillistä petroolisuuteen vivahtavaa mineraalisuutta. Ryhdikkään tasapainoisesta kokonaisuudesta löytyy Grand Cru -tarhan tuomaa kypsyyttä ja syvyyttä.

Resepti

Blinikakku

Lämminsavulohimousse

200g lämminsavulohta 2dl kuohukermaa 250g smetanaa 1 punasipuli silputtuna ½ puntti tilliä hienonnettuna ½ sitruunan kuori & mehu Suola Pippuri

Koristeluun

50 g smetanaa 100g kylmäsavulohta 50g mätiä Punasipulia Tilliä Sitruuna Kapriksia
Valmistus 45 min
  • Valmista lämminsavulohimousse. Vatkaa kerma ja smetana kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lämminsavulohi, silputtu punasipuli, hienonnettu tilli, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Anna tekeytyä 1 tunti jääkaapissa.

  • Paista blinit ja anna viilentyä hetken ajan. Kasaa kakku laittamalla moussea blinien väliin.

  • Koristele kakku smetanalla, kylmäsavulohella, mädillä, punasipulisilpulla, sitruunaviipaleilla, tillillä ja kapriksilla.

  • Nauti Arthur Metz Rieslingin kanssa – kuplilla tai ilman!

Arthur Metz Cremant d`Alsace Riesling
18 91
0.75 L

Arthur Metz Cremant d`Alsace Riesling

Lue lisää
Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten
20 01
0.75 L

Arthur Metz Riesling Grand Cru Altenberg de Bergbieten

Lue lisää

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!