Baileys-juustokakku
Se paras Baileys-juustokakku – testaa suosikkikakun eri versioita
Baileys-juustokakku on rakastettu klassikkoherkku: kuohkea, suussasulavan pehmeä ja aikuiseen makuun sopivasti makeutta ja kermaliköörin särmää. Tiesitkö, että näyttävän kakun voi varioida eri makuihin Baileysin eri versioilla?
Baileys-juustokakulla ei voi mennä vikaan. Oli sitten kyse perhejuhlasta, brunssijälkkäristä tai kahvittelusta, pehmeä ja ihanasti kermaliköörin makuinen kakku toimii aina.
Klassikkokakusta liikkuu tietenkin erilaisia reseptiversioita, mutta tämä on testatusti huippu! Tällä reseptillä Baileys-juustokakun rakenteesta tulee juuri sopivan kuohkea, mutta kakku pysyy näyttävänä lässähtämättä.
Koristelun määrässä saa olla huoleton. Ripottele pinnalle runsaasti keksejä, keksimuruja, suklaakarkkeja ja -tikkuja, strösseleitä ja muita herkkuja. Ja lasiin tietenkin kakun kaveriksi Baileysiä.
Resepti
Baileys-juustokakku
3 dl vispikermaa 2 rs (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa 2 dl tomusokeria 2 dl Baileys Original Irish Cream -kermalikööriä 7 liivatelehteä reilu ripaus suolaa
Pohja
100 g Digestive-keksejä 35 g voitaKoristeluun
kermavaahtoa, macaron-pikkuleipiä, suklaatikkuja ja kultaströsseliäValmista ensin kakkupohja. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan (halk. 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja napsauta se vuoan reunojen alle kiinni. Levitä vuoan pohjalle keksimuruseos ja painele se tiiviiksi. Nosta kakkupohja jääkaappiin kovettumaan siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Liota liivatelehdet pakkauksen ohjeen mukaan kylmässä vedessä pehmeiksi.
Vaahdota kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna Baileys kattilassa kuumaksi, mutta älä anna juoman kiehahtaa.
Nosta pehmenneet liivatelehdet vedestä ja puristele niistä vesi pois. Lisää liivatelehdet kuumaan Baileysiin, ja sekoittele jotta liivatteet liukenevat juomaan.
Kaada Baileys kerma-tuorejuustotäytteen sekaan ja vaahdota samalla seosta.
Kumoa täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja koristele runsaasti kekseillä, suklailla, karkeilla, störsseleillä ja muilla herkuilla.
3 x vinkki täydelliseen juustokakkuun
- Parhaan koostumuksen täytteeseen saat täysrasvaisella tuorejuustolla. Kermavaahto taas tuo suutuntumaan pumpulimaisuutta.
- Pohjaan tulevat keksit kannattaa murentaa huolellisesti hienoksi muruksi, sillä pienijakoinen keksimuru imee itseensä paremmin voisulaa ja pohjasta tulee näin hyvin leikkaantuva.
- Lisää täytteeseen reilu ripaus suolaa, se täydentää makeutta ja antaa makuun syvyyttä.
Baileys-juustokakku – eri makuvaihtoehdot
Jos haluat Baileys-jälkiruokaasi vaihtelua, testaile klassikko-Baileysin sijasta juoman muita makuvaihtoehtoja.
Baileys-kakku suklaisena
Todellinen suklaanystävä leipoo kakkunsa Baileys Chocolate Luxella ja raastaa täytteen sekaan tummaa laatusuklaata. Kakun voi viimeistellä suklaakastikkeella ja suklaalla maustetulla kermavaahdolla, suklaisilla macarons-kekseillä sekä Baileys-suklaakuulilla.
Baileys-kakku suolakaramellin maulla
Monen suosikki makukombo on makean ja suolaisen yhdistelmä, jonka saat toteutettua Baileys Salted Caramelilla. Mausta kakkutäyte suolaisen makealla Baileysillä, ja levitä kakun pinnalle samalla juomalla maustettu tuorejuustokreemi. Koristele kakku valuttamalla pinnalle kinuskia sekä ripottele päälle valkosuklaata, kinuskikarkkeja ja vaaleita macaron-keksejä.