Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Baileys-britakakku on kesän ihanin herkku

Kesäklassikko leivotaan nyt Baileys-twistillä

Ruoka ja juoma, Baileys

Baileys-britakakku ansaitsee paikkansa kesäpöydän kruununa. Kakku täytetään mehevillä mansikoilla ja kermaliköörillä maustetulla kerma-rahkalla.

Kaikkien rakastama britakakku leivotaan tänä kesänä Baileys-twistillä. Baileys-britakakussa kakkupohjat saavat makua ja väriä kaakaojauheesta ja täytteenä ilahduttavat raikkaat mansikat sekä Baileys Original Irish Cream -kermaliköörillä maustettu kerma-rahka.

Kokeile tehdä britakakku vaihteeksi pyöreisiin kakkuvuokiin, niin saat klassisen mansikkakakun muodon. Koristelussa runsaus on valttia: asettele Baileys-britakakun päälle viipaloituja mansikoita, punaherukan terttuja, mintun oksia ja syötäviä orvokkeja. Mansikoiden sijaan kakkuun sopivat myös pulleat puutarhavadelmat ja pensasmustikat.

Psst! Reseptissä käytetään erikoishienoa sokeria, mutta sen voi korvata myös tavallisella sokerilla. Tavallinen sokeri liukenee valkuaisiin hitaammin, joten vatkaa marenkia silloin pidempään.

Resepti

Baileys-britakakku

125 g huoneenlämpöistä voita 1 dl erikoishienoa sokeria 2 keltuaista 1½ dl vehnäjauhoja 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 1½ tl leivinjauhetta 1 dl kylmää kahvia

Marenki

2 valkuaista 1 dl erikoishienoa sokeria

Täyte

½ l mansikoita 2 dl vispikermaa 1 prk (200 g) vaniljarahkaa ½ dl Baileys Original Irish Cream -kermalikööriä

Koristeluun

½ l mansikoita herukan terttuja muutama mintunoksa (syötäviä kukkia)
  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten.

  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon vuorotellen kylmän kahvin kanssa.

  • Jaa kakkutaikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 20 cm).

  • Esikypsennä pohjia uunin keskiosassa 175 asteessa 10 minuuttia.

  • Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa marenki sileäksi ja kiiltäväksi.

  • Levitä marenki lusikalla pohjille. Jatka paistamista 14–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna pohjien jäähtyä.

  • Viipaloi mansikat. Vatkaa kerma napaksi vaahdoksi. Lisää vaniljarahka ja Baileys. Sekoita tasaiseksi.

  • Irrota pohjat varovasti vuoista. Levitä puolet kermaseoksesta toisen pohjan päälle. Lisää mansikat. Nosta jäljelle jäänyt pohja päälle ja lisää loput kermasta.

  • Koristele Baileys-britakakku mansikoilla, herukoilla ja mintulla. Lisää päälle halutessasi vielä syötäviä kukkia.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!