Avokadotartar on rapujuhlien elegantein alkupala
Fiinimpi vaihtoehto rapukekkereiden paahtoleivälle on trendikäs avokadotartar. Kuutioitu avokado hurmaa rapujen petinä, ja raikkaan alkupalan kruunaa maukas lonkeromajoneesi.
Jos rapujuhlasi kaipaavat pientä twistiä, vaihdapa tutun paahtoleivän tilalle hienostunut tartar – vegaanisena versiona. Tästä gluteenittomasta herkusta ilahtuvat myös porukan keliaakikot!
Tartarin pääraaka-aineena keimailee kuutioitu avokado. Pientä kipinää samettinen suosikkihedelmä saa jalapenosta, punasipulista, kapriksista ja sitruunasta.
Helposti ja nopeasti valmistuva avokadotartar kruunataan hapokkaalla lonkeromajoneesilla, jossa on tutun greippinen vivahde.
Avokadotartarit voi tarjoilla rapujuhlien alkupaloina valmiiksi lautasille, ja vieraat saavat viimeistellä annoksensa nokareella lonkeromajoneesia. Sitten omin kätösin askarreltu rapu päälle ja herkuttelemaan!
Resepti
Avokadotartar – trendikäs rapualkupala
2 avokadoa 1 pieni punasipuli 1 valkosipulinkynsi 1 jalapeno 2 rkl kapriksia 2 rkl tilliä hienonnettuna ½ sitruunan kuori ja mehu ½ tl suolaa ripaus valkopippuria
Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret. Leikkaa avokadot pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna jalapeno, kaprikset ja tilli. Pese sitruuna, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu.
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Halutessasi painele avokadotartar pyöreään muottiin, jolloin saat pyöreät tartarit. Voit jakaa tartarin myös kulhoihin.
Tarjoa avokadotartareiden kanssa lonkeromajoneesia ja rapuja tai ravunpyrstöjä.
Resepti
Lonkeromajoneesi
1 kananmuna 1 rkl Dijon-sinappia 2 rkl Hartwall Original Long Drinkiä ½ tl suolaa ripaus valkopippuria 3 dl rypsiöljyä
Mittaa kaikki ainekset kapeaan ja korkeaan astiaan, esimerkiksi sauvasekoittimen omaan kulhoon.
Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle, paina se käyntiin ja nosta hitaasti pinnalle koneen koko ajan käydessä. Majoneesi valmistuu siis vain yhdellä sauvasekoittimen nostolla!