Aurinkoinen kesäbooli on kesäkattauksen väripilkku
Alkoholittoman kesäboolin makumaailma on saanut inspiraationsa Pommacin marjoista ja hedelmistä. Boolin koristeeksi tehdään klassikkojuoman makumaailmasta inspiroitunut ja hedelmillä koristeltu jättijääpala. Kun jääpala on tehty boolin aineksista, ei se sulaessaan laimenna boolia. Tässä tulee raikas ja helppo kesäboolin ohje!
15—20 lasillista
tekoaika 15 min + jääpalan jäädytys 1 vrk
Aurinkoisen ja raikkaan kesäboolin ainekset
1 plo (1,5 l) Hartwallin Pommacia
1 l omenatäysmehua
0,5 l persikkasosetta
Jättijääpala:
1 persikka
1 sitruuna
6—8 mansikkaa
6—8 ananaskirsikkaa
n. 200 g viinirypäleitä
n. 5 dl Hartwallin Pommacia
Ohje: Näin teet alkoholittoman ja aurinkoisen Pommac-boolin
1. Valmista ensin jääpala. Viipaloi persikka ja sitruuna. Halkaise mansikat. Poista ananaskirsikoista verholehdet, mutta jätä pariin marjaan lehdet. Täytä kulho (tilavuus n. 1 l) hedelmillä ja marjoilla. Asettele päällimmäiseksi verholehdellisiä ananaskirsikoita, mansikoita ja pieni viinirypäleterttu. Kaada päälle Pommacia niin, että päällimmäiset hedelmät ja marjat jäävät juoman pinnan yläpuolelle. Pakasta jääpalaa seuraavaan päivään.
2. Kaada viilennetyt juomat boolikulhoon.
3. Irrota jääpala kastamalla se ulkopuolelta nopeasti kuumaan veteen. Laske jääpala booliin ja tarjoile heti.
Vinkki! Jääpalakulhon voi nostaa tunniksi-pariksi jääkaappiin ennen pakastamista. Tällöin hiilihapot vähenevät juomasta ja jääpalasta tulee hieman tasaisempi. Limonadijääpalan voi tehdä myös avatusta virvoitusjuomasta, joka on väljähtänyt.