"Hartwall on aidosti kiinnostunut siitä, meneekö ravintolalla hyvin"
Juomatoimittajana Hartwall - Ravintola Spoonin kokemuksia
Siuntion Pickala Golfin yhteydessä sijaitseva Ravintola Spoon valitsi Hartwallin juomatoimittajaksi hyvien kokemusten perusteella. Ravintoloitsija Sebastian Kuhlefelt kokee, että Hartwall on aidosti kiinnostunut siitä, meneekö ravintolalla hyvin.
Ravintola Spoonin ravintoloitsija Sebastian Kuhlefelt – miksi valitsitte Hartwallin kumppaniksenne?
”Olen toiminut Ravintola Spoonissa yrittäjänä kaksi vuotta. Hartwall oli Spooniin selvä valinta, koska se toimittaa juomat myös muihin ravintoloihini.
Olen ollut todella tyytyväinen yhteistyöhömme. Suurin syy siihen on Hartwallin äärimmäisen hyvä edustaja, joka pitää meistä huolen. Koen, että juomatoimittajamme on aidosti kiinnostunut siitä, meneekö meillä hyvin.
Hartwallilla on myös hyvä juomavalikoima. Meillä on hanassa Heineken ja Aura sekä kaksi vaihtuvaa olutta. Lahden Erikois -brändin erikoisoluet ovat laadukkaita, ja niiden kasvu on räjähtänyt viime vuosina.
Myös Hartwallin viinivalikoima on laajentunut: myymistämme viineistä 70 prosenttia tulee heiltä. Hartwallin valikoimasta on löytynyt myös myydyimmät viinimme.”
Kuinka yhteistyö toimii käytännössä?
”Kun kaikki toimii eikä ole erityistä syytä olla yhteyksissä, Hartwallilta soitetaan minulle noin kuukauden tai puolentoista välein ja varmistetaan, että kaikki on kunnossa. Välillä taas olemme yhteydessä viikoittain.
Tapaamme Hartwallin edustajan kanssa vähintään neljä kertaa vuodessa. Maistelemme uutuusjuomia ja suunnittelemme tulevan kauden yhteistyötä. Heittelemme ideoita, miten voisimme yhdessä toteuttaa tapahtumia.
Kauden lopussa käymme edustajan kanssa läpi, miten kausi meni ja tarkistetaan, ollaanko tavoitteissa.”
Mitä kumppanuus Hartwallin kanssa on mahdollistanut?
”Olen erityisen iloinen siitä, että Hartwall on lähtenyt toteuttamaan tapahtumia yhteistyössä kanssamme. Ilman juomakumppanin mukana oloa tapahtumien järjestäminen yksin olisi raskasta sekä organisoinnin että kulurakenteen puolesta.
Myös tänä kesänä Pickalassa järjestetään Suomen suurin Scramble-tapahtuma. Ravintolan terassille tulee Hartwallin kanssa yhteistyössä tehty Mionetto VIP -lounge. Saamme Hartwallilta baaritiskin lainaan, ja Mionetto on mukana juomatarjoilujen puolesta.
Meillä on myös pari kertaa vuodessa ravintolan oma golfturnaus, jonka tavoite on olla Uudenmaan hauskin golfkisa – väyliä pelataan vaikkapa frisbeellä. Päivä alkaa alkudrinkeillä, ja kentällä on päivän mittaan ruoka- ja juomatarjoiluja, joissa pääyhteistyökumppanimme Hartwall on aktiivisesti mukana."
Minkä miltei mahdottoman toiveenne Hartwall on toteuttanut?
”Golfissa on tapana, että kun tehdään hole-in-one, tarjotaan juomat koko klubitalolle. Haaveilimme Spoonissa, että tätä varten olisi hienoa saada ravintolaan näyttäviä kuuden litran kuohuviinipulloja.
Isoja pulloja ei kuitenkaan ole helppo löytää. Kysyimme Hartwallilta asiasta viime syksynä, ja he ryhtyivät käymään neuvotteluja erikoispulloista Mionetton kanssa. Keväällä asia oli selvä – pullot tuotaisiin Suomeen heti, kun logistiikka taas toimii pandemian jäljiltä.
Kun aloitin ravintoloitsijana Spoonissa, halusin ravintolaan neljä oluthanaa. Silloin hanoja oli vain kaksi tilanpuutteen vuoksi. Hartwallin edustaja ja laitepäällikkö tulivat paikalle, ja meille rakennettiin tismalleen meidän tarpeisiimme mitoitettu nelihanainen David Green -hanajärjestelmä.”
Mistä annat Hartwallille erityismaininnan?
”Pidän siitä, että koskaan ei ole tarvinnut tukeutua kirjoittamaamme sopimukseen vaan kaikki on sujunut herrasmiessopimuksilla, järkevästi keskustelemalla.
Hartwall on myös joustava kumppani, joka pystyy tarvittaessa toimimaan nopeasti. Viime vuonna ravintolan menekki kasvoi niin, että juomien kylmätilat loppuivat. Soitin Hartwallin yhteyshenkilöllemme, ja saimme uudet kylmäkaapit toimitettuna kahden päivän sisään."
Meillä on yhteinen tavoite - sinun liiketoimintasi kasvu!
Me Hartwallilla olemme enemmän kuin juomatoimittaja. Rakennamme kanssasi yhdessä kannattavaa Horeca- ja kauppaliiketoimintaa.